Alles wat u moet weten over E10

We merken dat we veel vragen krijgen over de komst van E10. Om verduidelijking te geven, zetten wij de feiten op een rij. Zo krijgt u inzicht in wat het voor u betekent met uw Toyota, Mazda of Hyundai. Mocht u nog aanvullende vragen hebben over uw specifieke situatie, dan kunt u terecht bij onze werkplaatsspecialisten op onze vestigingen..

Bekijk onze vestigingen

E10-benzine tanken met een Toyota

Met alle Europese Toyota modellen die geproduceerd zijn vanaf januari 1998, is het mogelijk om E10-benzine te tanken. Voorwaarden zijn dat het voertuig niet is gemodificeerd en bij het onderhoud en de reparatie originele onderdelen zijn gebruikt.


Er zijn enkele uitzonderingen welke niet geschikt zijn voor een tankbeurt met E10-benzine:

-       Avensis 2.0 liter met het type motor 1AZ - FSE gemaakt tussen juli 2000 en oktober 2008

-       Avensis 2.4 liter motor met het type 2AZ - FSE gemaakt tussen juni 2003 en oktober 2008


Twijfelt u over het gebruik van E10-benzine met uw Toyota? Kom gerust langs bij een van onze vestigingen en wij kijken graag met u mee.

Tanken van E10 met een Mazda

Het gebruik van E10-benzine is mogelijk voor alle Mazda modellen met benzinemotoren die geïntroduceerd zijn vanaf 2002 (Mazda 6 (GG/GY) en andere modellen te weten:

-       Mazda 2 (DY/DE)

-       Mazda 3 (BK/BL)

-       Mazda 5 (CR/CW)

-       Mazda MX-5 (NC)

-       Mazda CX-5 (KE)

-       Mazda 6 (GG/GY/GH)

-       Mazda cx-7 (ER)

-       Mazda cx-9 (TB)

-       Mazda rx-8 (SE)


Voorwaarden zijn wel dat het voertuig niet is gemodificeerd en bij het onderhoud en de reparatie originele onderdelen zijn gebruikt. Heeft u vragen over uw specifieke model, dan beantwoorden wij deze graag in een van onze vestigingen. Bel direct of kom bij ons langs.

Hyundai tanktips E10-benzine

Voor de Hyundai modellen geldt dat alle benzine modellen vanaf 1995 geschikt zijn om E10 brandstof te tanken. Voorwaarden zijn wel dat het voertuig niet is gemodificeerd en bij het onderhoud en de reparatie originele onderdelen zijn gebruikt.


Mocht uw voertuig niet in het overzicht voorkomen, of wilt u meer informatie over E10-benzine en de tankopties van uw auto? U kunt altijd terecht bij een van onze vestigingen.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik E10 aan de pomp verwachten?
Vanaf 1 oktober zijn pompstations met twee of meer tankinstallaties voor benzine, wettelijk verplicht om E10-benzine te verkopen in plaats van de bekende Euro 95. Wat moet u weten en waar moet u op letten?
Hoe staat E10 op de pomp aangegeven?
Op de pompen blijven de Euro 95 stickers zoals ze zijn, zodat het herkenbaar blijft voor u. Daarbij wordt op het tankpistool het wettelijk verplicht etiket met E10 geplaatst.
Wat is het verschil tussen Euro 95 (E5) en E10?
E10 is gewone benzine waar 10% duurzame bio-ethanol in zit. De ‘E’ staat voor bio-ethanol, dat is alcohol gemaakt uit afval en/of landbouwgewassen. De 10 staat voor het maximale percentage. Euro 95, officieel E5, kent een ethanolpercentage van 5 procent. Door het bio-ethanolgehalte te verdubbelen hoopt de rijksoverheid de CO2-uitstoot te beperken. Een ander voordeel is dat het hernieuwbare brandstof is.
Is het mogelijk om met alle auto’s probleemloos E10-benzine te tanken?
Voor ongeveer 90% van de benzineauto’s geeft E10 geen problemen, er kan probleemloos overgestapt worden naar E10. Voor ongeveer 10% van de auto’s geldt dat ze niet geschikt zijn voor het gebruik van E10. Kijk op e10check.nl voor meer informatie en check de informatie voor uw eigen auto. Bij voertuigen met een eerste registratie na 12 oktober 2018 staat op een sticker bij de vulopening of de auto wel of niet geschikt is voor het gebruik van E10.
Is E10 duurder?
Naar verwachting stijgt de prijs van E10 niet. Het lijkt er zelfs op dat deze benzine een paar cent lager wordt door de bio-ethanol. Als we naar het buitenland kijken, waar E10 al langer verkrijgbaar is, dan zien we dat E10 een fractie goedkoper is. Echter rijdt uw auto op E10 iets minder zuinig door de lagere energiedichtheid.
Wat gebeurt er als uw auto niet geschikt is voor E10, maar u dit per ongeluk toch getankt heeft?
Als u per ongeluk toch E10 heeft getankt als uw auto er eigenlijk niet geschikt voor is, dan volstaat het om de volgende keer de juiste brandstof te tanken. Laat de E10-benzine niet in de tank zitten wanneer de auto lange tijd niet gebruikt wordt.