Alles wat jij moet weten over de huidige levertijden van auto’s

12-05-2023
Onderwerp

Het zal je niet zijn ontgaan: lange levertijden bij nagenoeg alle dealerbedrijven in Nederland. En de marktdruk raakt niet meer alleen de bestelling van nieuwe auto’s. Ook de wachtrijen in de werkplaatsen nemen op landelijk niveau toe. Best vervelend, want zodra je een nieuwe auto hebt gekocht, wil je er snel van kunnen genieten. 

Maar er is ook goed nieuws. Wij noemen dat voorraadvoordeel. Maar eerst een actuele stand van zaken zodat je precies weet wat je mag verwachten wanneer je een nieuwe auto koopt. 

Een korte situatieschets van De huidige levertijden

Drie jaar duurt het al: de ongekend lange levertijden van nieuwe auto’s. Een levertijd van een half jaar was eerder regel dan uitzondering, met uitschieters tot wel 2 jaar. De problematiek discrimineert overigens niet: ieder automerk heeft in meer of mindere mate last va de lange levertijden. 

 

We noteren verschillende oorzaken. In een eerder stadium strooide COVID met onzekerheid maar later ook oorlog, fors stijgende kostprijzen en een enorm tekort aan microchips zorgen (of zorgden) voor problemen in de toeleveringsketen. En achterstanden zijn natuurlijk niet zomaar weggewerkt. 

De levertijden bij oostendorp 

Gelukkig gloort er licht aan de horizon. Achterstanden worden weggewerkt en levertijden beginnen weer enigszins acceptabel te worden. Ook wij hadden de afgelopen tijd last van levertijden die men niet van ons gewend was. Maar door goed te luisteren naar (en te anticiperen op) de wensen van onze klanten, én slim in te spelen op de markt, hebben wij ruim en gunstig ingekocht. En daar profiteer jij ook van. 

Voorraadvoordeel

We hebben dus goed nieuws. De voorraadvoordeel actie is namelijk gestart bij de Oostendorp Autogroep. Profiteer van extra voordeel op nieuwe auto’s die direct uit voorraad leverbaar zijn. Geen lange levertijden, wel snel wegrijden. 

 

Meer weten? Ontdek de modellen die we direct uit voorraad kunnen leveren en plan een proefrit in op een moment dat het jou uitkomt.  

Andere nieuwsberichten

De 8 beste sportieve gezinsauto's van 2024
27-05-2024

De 8 beste sportieve gezinsauto's van 2024

Een sportieve tweedehands gezinsauto biedt comfortabel rijden en verbeterde veiligheid. Voordat je een keuze maakt, is het essentieel om je specifieke behoeften te overwegen, zoals ruimte voor een groeiend gezin, trekkracht voor caravanvakanties of zuinigheid voor lange afstanden. Bekijk onze selectie van de 8 beste tweedehands modellen van 2024, die verschillende behoeften zoals ruimte, trekkracht en zuinigheid adresseren. Dit overzicht helpt je bij het vinden van de ideale sportieve gezinsauto die past bij jouw levensstijl.

Lees verder
Gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit: Wat houdt het in en wat zijn de doelen?
24-05-2024

Gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit: Wat houdt het in en wat zijn de doelen?

Sinds 1 juli 2024 zijn werkgevers met 100 of meer werknemers verplicht om gegevens te verzamelen over de werkgebonden mobiliteit van hun personeel. Dit houdt in dat ze informatie moeten inwinnen over hoe werknemers van en naar hun werk reizen, en voor zakelijke reizen.

Lees verder
Tanken in het buitenland: handige tips
12-04-2024

Tanken in het buitenland: handige tips

Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan krijg je te maken met andere namen van brandstoffen. Ook de kleuren van de tankzuil kunnen in het buitenland nogal verschillen van wat je gewend bent in Nederland. Hierdoor bestaat de kans dat je de verkeerde brandstof tankt zonder dat je het door hebt. In deze blog geven we je daarom graag tips en meer informatie over het tanken in het buitenland. Zo voorkom je het tanken van de verkeerde brandstof.

Lees verder
Autorijden in de bergen: 5 handige tips
12-04-2024

Autorijden in de bergen: 5 handige tips

Bergwegen en steile hellingen, in Nederland kom je ze niet zo vaak tegen. Op vakantie is het daarom altijd even wennen als je op een bergweg terecht komt. Want bergwegen en steile hellingen vragen vaak om een andere manier van rijden. We geven je daarom graag een paar tips om stinkende remmen, een oververhitte motor of een kapotte koppeling te voorkomen. Zo kan je zorgeloos de weg op, wat natuurlijk altijd fijn is. Vooral tijdens de vakantie.

Lees verder
Top 5 populairste occasions tot €10.000
29-03-2024

Top 5 populairste occasions tot €10.000

Het eerste waar veel mensen naar kijken wanneer ze een auto kopen is het budget. Logisch natuurlijk, want de aankoop van een auto is een belangrijke financiële beslissing. Wij helpen je daarom graag bij het vinden van de populairste en beste auto’s binnen verschillende prijsklassen. We beginnen met onze populairste occasions tussen de €5.000 en €10.000.

Lees verder
Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen
25-03-2024

Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen

De zon krijgt langzaam weer de overhand. De temperaturen stijgen en de natuur komt tot leven. Traditioneel stappen veel automobilisten nu over op zomerbanden. Maar waarom is het zo belangrijk om nu je banden te wisselen? Er is namelijk geen wet die het gebruik van zomerbanden in ons land verplicht. Toch zijn er enkele goede redenen waarom je je banden beter kunt laten wisselen.

Lees verder
Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment
14-03-2024

Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment

De elektrische auto is wereldwijd erg populair. In 2023 zijn er wereldwijd ongeveer 10 miljoen volledig elektrische auto’s verkocht, waarvan ongeveer 110.000 in Nederland. Met de opkomst van de nieuwste accu-technologieën en veelbelovende ontwikkelingen rondom laadpalen is de verwachting dat elektrische auto’s alleen maar populairder zullen worden. Maar wat zijn onze populairste elektrische auto’s van dit moment? En wat is de beste elektrische auto voor jou?

Lees verder
Garantie bij Oostendorp Autogroep
13-03-2024

Garantie bij Oostendorp Autogroep

Als je een auto koopt bij Oostendorp Autogroep heb je standaard 12 maanden BOVAG-garantie. Auto’s uit onze plus selectie hebben zelfs 36 maanden garantie. Maar wat is BOVAG-garantie? En wat valt onder de BOVAG-garantie? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?
13-03-2024

Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?

Elektrisch rijden is een wereldwijde ontwikkeling die naar verwachting alleen maar groter zal worden. Wereldwijd neemt de productie, verkoop en populariteit van elektrische auto’s toe. Ook in Nederland zien we sinds 2017 een jaarlijkse toename van elektrische auto’s. In 2023 zijn er maar liefst 110.000 volledig elektrische auto's op kenteken gezet in Nederland. Maar waarom zijn elektrische auto’s zo populair? En wat kost elektrisch rijden? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder