Alles wat jij moet weten over de huidige levertijden van auto’s

12-05-2023
Onderwerp

Alles wat jij moet weten over de huidige levertijden van auto’s

Het zal je niet zijn ontgaan: lange levertijden bij nagenoeg alle dealerbedrijven in Nederland. En de marktdruk raakt niet meer alleen de bestelling van nieuwe auto’s. Ook de wachtrijen in de werkplaatsen nemen op landelijk niveau toe. Best vervelend, want zodra je een nieuwe auto hebt gekocht, wil je er snel van kunnen genieten. 

Maar er is ook goed nieuws. Wij noemen dat voorraadvoordeel. Maar eerst een actuele stand van zaken zodat je precies weet wat je mag verwachten wanneer je een nieuwe auto koopt. 

Een korte situatieschets van De huidige levertijden

Drie jaar duurt het al: de ongekend lange levertijden van nieuwe auto’s. Een levertijd van een half jaar was eerder regel dan uitzondering, met uitschieters tot wel 2 jaar. De problematiek discrimineert overigens niet: ieder automerk heeft in meer of mindere mate last va de lange levertijden. 

 

We noteren verschillende oorzaken. In een eerder stadium strooide COVID met onzekerheid maar later ook oorlog, fors stijgende kostprijzen en een enorm tekort aan microchips zorgen (of zorgden) voor problemen in de toeleveringsketen. En achterstanden zijn natuurlijk niet zomaar weggewerkt. 

De levertijden bij oostendorp 

Gelukkig gloort er licht aan de horizon. Achterstanden worden weggewerkt en levertijden beginnen weer enigszins acceptabel te worden. Ook wij hadden de afgelopen tijd last van levertijden die men niet van ons gewend was. Maar door goed te luisteren naar (en te anticiperen op) de wensen van onze klanten, én slim in te spelen op de markt, hebben wij ruim en gunstig ingekocht. En daar profiteer jij ook van. 

Voorraadvoordeel

We hebben dus goed nieuws. De voorraadvoordeel actie is namelijk gestart bij de Oostendorp Autogroep. Profiteer van extra voordeel op nieuwe auto’s die direct uit voorraad leverbaar zijn. Geen lange levertijden, wel snel wegrijden. 

 

Meer weten? Ontdek de modellen die we direct uit voorraad kunnen leveren en plan een proefrit in op een moment dat het jou uitkomt.