

Fietsplan 2023: Een gezonde en fiscaal vriendelijke keuze
Als organisatie écht inhoud geven aan je MVO-beleid? Ga voor een compleet nieuw fietsplan met tevreden en fitte medewerkers. Daarnaast bespaar je op sociale lasten en heb je een positievere impact op het milieu.Het nieuwe fietsplan in één overzicht
Kosteloos fietsplan voor werkgever
Je hebt zelf de regie in handen als het gaat om de financiële bijdrage. Door de fietsregeling als werkgever te faciliteren, kun je een leasefiets kosteloos aanbieden en jouw medewekers genieten van een fiscaal voordeel tot 35%.
Bespaar op de sociale lasten
Het leasebedrag wordt in mindering gebracht op het bruto maandsalaris. Hierdoor betaal je als werkgever gemiddeld 15-20% minder op sociale lasten tijdens de totale looptijd van het leasecontract (36 maanden).
Privé gebruik zonder beperkingen
Voor alle fietslease contracten geldt een bijtelling van 7% voor de werknemer. Er bestaat namelijk geen minimum woon-werk verkeer en zo is het in theorie mogelijk om de fiets volledig privé te gebruiken.
Buiten de werkkostenregeling (WKR)
Doordat de leasefiets buiten de werkkostenregeling (WKR) valt, heb je geen werkgeverskosten. De fiets wordt namelijk ter beschikking gesteld door de werkgever en er vindt geen directe eigendomsoverdracht plaats.
Reiskostenvergoeding vervalt niet
Binnen de fietsleaseconstructie is het nog steeds mogelijk om de onbelaste kilometervergoeding uit te keren. Dit gebeurt voor het aantal woonwerk-kilometers dat de werknemer aflegt met de auto. Voor alle woonwerk-kilometers met de leasefiets is het niet mogelijk om onbelaste kilometervergoeding uit te keren. Een combinatie met auto en fiets woonwerk-verkeer is dus mogelijk!
Weinig administratieve lasten
Oostendorp Autolease beschikt over een platform voor digitaal ondertekenen van overeenkomsten tussen werkgever en werknemer. Ook is het mogelijk om leaseauto's en leasefietsen op één factuur te zetten en is het eenvoudig te verwerken in de salarisadministratie.

Voordelen van fietslease voor werkgevers
- Kosteloos starten met het nieuwe fietsplan
- Verminder jouw totale CO2-uitstoot door de inzet van fietsen
- Tot 15% minder ziekteverzuim door fitte medewerkers
- Jouw bedrijf wordt als duurzaam gezien door een verminderde impact op het milieu
- Door fietslease in de secundaire arbeidsvoorwaarden op te nemen, ben je een aantrekkelijke werkgever voor bestaand én nieuw personeel
- Zet in op fietslease en bespaar op de brandstofkosten
Wat kost een leasefiets?
Oostendorp Fietslease in 4 stappen geregeld
1. Aanmelden
Starten met fietslease? Super. Neem contact op en geef aan dat je wil fietsleasen. Je ontvangt daarna onze voorwaarden en toegang tot het online fietslease platform.
2. Voorwaarden bepalen
In het plaform heb je de mogelijkheid om leasevoorwaarden tussen jou en de werknemer vast te stellen. We helpen je graag met deze voorwaarden op te stellen.
3. Fiets ophalen
Eenmaal akkoord met de voorwaarden, ontvangt de werknemer een unieke PIN-code om op onze website of bij een aangesloten dealer een leasefiets uit te kiezen. De werknemer geeft in dat laatste geval de PIN-code door aan de fysieke fietsendealer en wordt de fiets daar afgeleverd. Ook het onderhoud en reparatie wordt door die fietsendealer gedaan.
4. Administratie
Deze stap is heel kort, want alle administratieve lasten worden uit handen genomen. Het platform biedt overzicht van alle benodigde informatie en loonadministratie. Ten slotte is het mogelijk om leaseauto's en leasefietsen op één factuur te ontvangen.
Hoe kunnen we je verder helpen?
Handige links fietslease
Ik heb een vraag
Natuurlijk. Wij staan open voor al jouw vragen over fietslease. Druk op contact en vraag het ons via telefoon of e-mail!
Ik wil fiets leasen!
Super! Neem contact met ons op en wij regelen de rest.
Fietslease presentatie op locatie
Wij begrijpen dat fietslease een lastige keuze kan zijn. Laat jezelf daarom volledig informeren door één van onze fietslease deskundigen. Een adviseur komt bij jouw bedrijf langs en daarbij heb je de uitgelezen kans om al je vragen te stellen over fietslease. Volledig geïnformeerd worden om goed onderbouwde keuze te maken?
