Businesscase: forse besparingen op brandstof

28-09-2023
Afdeling
Zakelijk
Onderwerp
Elektrisch rijden

Businesscase: forse besparingen op brandstof

Uden, september 2023 - Vanwege het terugschroeven van een aantal subsidies en stijgende bijtelling, is het momenteel -qua aanschafprijs- namelijk niet per se aantrekkelijker om een elektrische auto te kopen. Waar zit de winst dan?

Elektrisch rijden is beter voor het milieu, dat is wel duidelijk. Daarnaast ontdekten we nóg een reden om elektrisch te rijden, een bijzonder lucratieve reden welteverstaan. Daarvoor ontwikkelden we een speciale businesscase. We verzamelden belangrijke data over zowel elektrisch rijden als rijden op diesel of benzine, die we vervolgens met elkaar vergeleken. De resultaten zijn veelbelovend.

Slimme data, slimme beslissingen

In deze businesscase gaan we er vanuit dat alle elektrische auto’s van de zakelijke gebruiker uitsluitend op de zaak worden geladen. Als dat wordt gedaan met elektriciteit die zelf wordt opgewekt, is het ineens bijzonder interessant. Enerzijds omdat we door middel van data precies weten welke berijder, welke auto rijdt en kunnen daardoor de individuele energiebehoefte (lees: brandstofbehoefte) vrij nauwkeurig bepalen. Dat alleen is al pure winst. En omdat de energie die hiervoor wordt gebruikt verhandeld kan worden in de vorm van zogenoemde HBE’s*, levert het dus ook nog geld op. En omdat zakelijke klanten in de nabije toekomst sowieso moeten overstappen, omdat de traditionele brandstofvormen voor hen als eerste verdwijnen, adviseren we om nu over te stappen naar een volledig elektrische wagenpark.

De resultaten

We hebben berekend wat bedrijven met elektrische auto’s (en via onze businesscase) op brandstofkosten besparen. Dit is in sommige gevallen zelfs 83% per jaar!

Onze inzichten, data én de manier waarop deze besparingen ook voor jou kunnen worden gerealiseerd, delen we graag met je. Neem daarvoor contact op met Luuk Oostrik, van Oostendorp Autolease via luuk.oostrik@oostendorp-autolease.nl.


*HBE staat voor hernieuwbare brandstof eenheid en is een certificaat dat verkregen wordt bij het laden van elektriciteit aan vervoer. Deze certificaten zijn verhandelbaar en hebben een marktprijs. De verkoop van deze certificaten kan op jaarbasis per dubbele AC laadpaal tot wel 1500 euro opleveren, afhankelijk van de omstandigheden - BronDit artikel is onderdeel van een interview met Oostendorp Autolease, gepubliceerd in Nijmegen Business.

Andere nieuwsberichten

MAZDA CX-5: 6 jaar de populairste trekauto in Nederland! 
12-02-2024

MAZDA CX-5: 6 jaar de populairste trekauto in Nederland! 

De Mazda CX-5 is nu voor het zesde opeenvolgende jaar de meest populaire caravantrekker van Nederland. Volgens ACSI is meer dan 9% van alle caravantrekkers in Nederland een Mazda CX-5.

Lees verder
Ga je wintersporten in plaats van carnavallen? Houd hier dan rekening mee.
08-02-2024

Ga je wintersporten in plaats van carnavallen? Houd hier dan rekening mee.

Indien je met je auto naar je wintersportbestemming rijdt, dan is het verstandig je voor te bereiden. Graag willen we wat tips geven waarmee berijders veilig op pad gaan richting de hopelijk dik besneeuwde bergen. Er is bijvoorbeeld veel onwetendheid over de winterbandenplicht in Duitsland.

Lees verder
Je eerste auto kopen
02-02-2024

Je eerste auto kopen

Wij begrijpen als geen ander hoe opwindend en tegelijkertijd uitdagend het kan zijn om je eerste auto te kopen. Het is een mijlpaal die gepaard gaat met veel keuzes en overwegingen. Maar geen nood: wij helpen je.

Lees verder
Voor bestelauto’s moet je straks BPM betalen, behalve elektrische. Hoe zit dat?
01-02-2024

Voor bestelauto’s moet je straks BPM betalen, behalve elektrische. Hoe zit dat?

Niet elke ondernemer weet het wellicht, maar naast de BTW-teruggave van je aangeschafte bestelauto heb je ook een ander voordeel. Je hoeft geen BPM te betalen, op dit moment althans. Bestelauto’s zijn tot 2025 vrijgesteld van BPM

Lees verder
Dé nieuwe automodellen van 2024
26-01-2024

Dé nieuwe automodellen van 2024

Het Nederlandse wegdek verwelkomt dit jaar veel nieuwe automodellen. Sommige automerken trakteren ons op een volledig nieuw model, zoals Mazda’s CX-80, terwijl andere ons verwennen met een langverwachte make-over van een waanzinnig populair model, zoals de Toyota Land Cruiser. Daarom dit korte overzicht van dé vier nieuwe automodellen van 2024!

Lees verder
Partnership met FC Den Bosch vernieuwd
11-01-2024

Partnership met FC Den Bosch vernieuwd

Oostendorp Autogroep en FC Den Bosch hebben hun succesvolle partnership met twee jaar verlengd. En daar zijn we ontzettend trots op, niet in de laatste plaats omdat de samenwerking inmiddels op 30 jaar(!) staat en dat is natuurlijk heel bijzonder! Of zoals Tommie van Alphen, algemeen directeur van FC Den Bosch zegt: "Dit is uniek in het betaalde voetbal!".

Lees verder
10 belangrijke aandachtspunten tijdens een proefrit
23-11-2023

10 belangrijke aandachtspunten tijdens een proefrit

Een proefrit is een belangrijk onderdeel van het aankoopproces van een auto. En laten we eerlijk zijn: ook gewoon heel leuk! Het is wel belangrijk om op verschillende aspecten van de auto te letten. Wij hebben de 10 belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
De Hyundai KONA Electric versus de auto van het jaar 2023
22-11-2023

De Hyundai KONA Electric versus de auto van het jaar 2023

Voor het eerst in de geschiedenis won een Jeep de titel Auto van het jaar. De volledig elektrisch aangedreven Jeep Avenger versloeg met ruim 87 punten de favoriet. Maar met de komst van een nieuwe Hyundai KONA Electric, is er een nieuwe kanshebber. Misschien zelfs de nieuwe favoriet.

Lees verder
Rijvaardigheidstips voor de veranderende weersomstandigheden
06-11-2023

Rijvaardigheidstips voor de veranderende weersomstandigheden

We genoten dit jaar van een heerlijke indian summer. Maar nu de weersomstandigheden snel veranderen met een bijna kenmerkende, Nederlandse wispelturigheid, is een korte opfriscursus ‘Rijvaardigheid tijdens slechte(re) weersomstandigheden’ op z’n plek.

Lees verder