De 6 zuinigste stationwagen occasions van 2023

30-05-2023
Afdeling
Particulier
Onderwerp
Occasions

In de zoektocht naar een nieuwe auto is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder brandstofefficiëntie. Voor liefhebbers van ruime en praktische voertuigen is een zuinige stationwagen een ideale keuze. In dit artikel zullen we de zes zuinigste stationwagens van 2023 bespreken. Deze modellen bieden niet alleen brandstofbesparing, maar ook comfort en stijl. We zullen de Audi A4 Avant, KIA Ceed SW, Peugeot 308 SW, Renault Clio Estate, Skoda Superb Combi en Toyota Corolla Touring Sports onder de loep nemen, waarbij we ons richten op hun zuinigheid en efficiëntie.


Audi A4 Avant

De Audi A4 Avant is een zuinige stationwagen die verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen. Voor deze lijst hebben we gekozen voor de basisversie, de 35 TFSI, die is uitgerust met mild hybride techniek. Dankzij de elektrohulp is het brandstofverbruik gemiddeld 0,3 liter per 100 kilometer lager, wat resulteert in een uitstekende brandstofefficiëntie van ongeveer 1 op 16. De Audi A4 Avant biedt ook veel ruimte, waardoor je tussen de vijf en vijftien koffers kunt vervoeren. Daarnaast heeft hij een trekgewicht van 1.500 kg en biedt hij een comfortabele en sportieve rijervaring. De TFSI-motoren van Audi zijn krachtig, maar het brandstofverbruik kan hoger zijn. De automaat kan na verloop van tijd minder soepel functioneren. Al met al is de Audi A4 Avant een populaire keuze, met verschillende sportieve uitvoeringen beschikbaar.


KIA Ceed SW

De KIA Ceed SW biedt veel waar voor je geld en is ook verkrijgbaar als plug-in hybride. Met een elektrische actieradius van 50 kilometer en een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op bijna 77, is de Ceed SW zeer zuinig. Hij heeft misschien niet hetzelfde trekvermogen als de Skoda Superb Combi, maar hij kan nog steeds een caravan van 1.300 kg trekken. Het interieur is ruim en biedt plaats aan zes koffers, of zelfs zestien met neergeklapte achterbank. De basisversie is goed uitgerust met functies zoals cruise control, airco, parkeersensoren, navigatie en een uitstekend audiosysteem. KIA biedt ook een zevenjarige garantie op al haar modellen, wat aantrekkelijk is voor potentiële kopers.


Peugeot 308 SW

Peugeot staat bekend om zijn unieke benadering van autodesign, en de Peugeot 308 SW is daar geen uitzondering op. Met zijn zeskantige stuur en 3D-digitale dashboard heeft hij een opvallend interieur. De 308 SW is ook verkrijgbaar als plug-in hybride en biedt indrukwekkende prestaties en een laag brandstofverbruik. Met een elektrische actieradius van 60 kilometer en een gemiddeld verbruik van 1 op 90, is hij zeer zuinig. De bagageruimte is ruim, met plaats voor vijf tot zestien koffers, afhankelijk van de configuratie. Hoewel oudere modellen van de Peugeot 308 soms wat pechgevoelig kunnen zijn, zijn recentere modellen betrouwbaarder. Over het algemeen is de Peugeot 308 SW een populaire en zuinige stationwagen.


Renault Clio Estate

De Renault Clio Estate maakt gebruik van geavanceerde motortechnologie om goede prestaties te leveren met een kleine 0,9-liter driecilinder motor. Met 90 pk onder de motorkap en een sprint van 0-100 km/u in twaalf seconden, is de Clio Estate voldoende krachtig voor dagelijks gebruik in stedelijke omgevingen en daarbuiten.Naast zijn prestaties biedt de Clio Estate ook een comfortabele rijervaring. Het onderstel is goed afgestemd om oneffenheden in het wegdek soepel op te vangen, terwijl de elektrische stuurbekrachtiging zorgt voor een nauwkeurige en responsieve besturing. Wat betreft het brandstofverbruik is de Clio Estate ook zeer efficiënt. Met een gemiddeld verbruik van ongeveer 1 op 20 is het een zuinige keuze, waardoor je kosten kunt besparen op brandstof. Bovendien heeft de Clio Estate lage CO2-uitstoot, wat resulteert in lagere belastingen en milieubelastingen.


Skoda Superb Combi

De Skoda Superb Combi is een ruime stationwagen die uitblinkt in zijn indrukwekkende bagageruimte. Met de achterbank neergeklapt kun je maar liefst 20 koffers kwijt. Zelfs met vijf volwassenen aan boord blijft er nog ruimte over voor zes koffers. De Superb Combi is ook beschikbaar als plug-in hybride, wat zorgt voor zowel kracht als zuinigheid. De combinatie van de benzinemotor en de elektromotor zorgt voor een vlotte acceleratie, en de elektromotor kan ook worden gebruikt voor korte ritten op stroom. Met een trekvermogen van 1.600 kg is deze stationwagen ook geschikt voor het trekken van een caravan. Het gemiddelde brandstofverbruik zonder caravan bedraagt 1,4 liter per honderd kilometer. De Skoda Superb Combi is de broer van de Volkswagen Passat Variant, maar biedt vaak meer uitrusting en assistentiesystemen. Het interieur is voorzien van airconditioning, parkeersensoren, een infotainmentsysteem met navigatie en cruise control. De betrouwbaarheid van de Superb Combi is over het algemeen goed, met weinig problemen met de motor maar soms wel elektronica-problemen volgens eigenaars.


Toyota Corolla Touring Sports

De Toyota Corolla Touring Sports is een betrouwbare en zuinige stationwagen. De auto is uitgerust met een 1.8-liter hybride motor, waardoor hij zowel op benzine als elektriciteit kan rijden. Dit zorgt voor een laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot. Het gemiddelde brandstofverbruik van de Corolla Touring Sports ligt rond de 1 op 23. Met zijn ruime interieur en grote bagageruimte is de Corolla Touring Sports ook praktisch in gebruik. De achterbank kan worden neergeklapt voor extra laadruimte, waardoor je gemakkelijk grote voorwerpen kunt vervoeren. Daarnaast staat de Toyota Corolla bekend om zijn betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten. Het is een populaire keuze onder zowel particuliere als zakelijke rijders.Met steeds toenemende aandacht voor duurzaamheid en brandstofbesparing wordt de keuze voor een zuinige stationwagen steeds aantrekkelijker. In dit artikel hebben we de zes zuinigste stationwagens van 2023 besproken: de Audi A4 Avant, KIA Ceed SW, Peugeot 308 SW, Renault Clio Estate, Skoda Superb Combi en Toyota Corolla Touring Sports. Elk van deze modellen combineert ruimte, comfort en een indrukwekkende brandstofefficiëntie. Of je nu op zoek bent naar luxe, praktisch gebruik of een mix van beide, er is een zuinige stationwagen die aan jouw behoeften voldoet. Door te kiezen voor een van deze modellen kun je niet alleen besparen op brandstofkosten, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst op de weg.Zie onze voorraad stationwagen occasions

Andere nieuwsberichten

Tips en tricks: op vakantie met je EV
07-06-2024

Tips en tricks: op vakantie met je EV

Wat je vakantiebestemming ook is, een elektrische auto is een uitstekende manier om er te komen. Vooral als je goed voorbereid bent. We geven in dit artikel tips en tricks met betrekking tot een optimale voorbereiding.

Lees verder
PHEV’s vanaf 1 januari 2025 een stuk minder aantrekkelijk geprijsd in Nederland
07-06-2024

PHEV’s vanaf 1 januari 2025 een stuk minder aantrekkelijk geprijsd in Nederland

Auto’s met een plug-in hybride aandrijflijn (PHEV), dus zowel met een brandstof- als een elektromotor, zijn in ieder geval op papier zuinig en zodoende zorgt de lage bpm ervoor dat ze scherp geprijsd zijn in ons land. De praktijk is echter weerbarstiger, want ze zijn alleen zuinig als de berijder ze gebruikt zoals ze bedoeld zijn. Om die reden wordt de CO2-emissie per 1 januari 2025 op een andere manier berekend, waardoor PHEV’s ook in ons land een stuk prijziger worden.

Lees verder
ADAS-systemen zorgen voor comfortabele en veilige vakantieritten
07-06-2024

ADAS-systemen zorgen voor comfortabele en veilige vakantieritten

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) hebben een revolutie teweeggebracht in de auto-industrie met functies als botsingvermijding en waarschuwingen voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook. ADAS biedt echter voordelen die verder gaan dan veiligheid alleen, voordelen die juist tijdens een lange vakantierit duidelijk naar voren komen.

Lees verder
Hybride- en elektrische auto's met een verrassend sportief karakter
06-06-2024

Hybride- en elektrische auto's met een verrassend sportief karakter

Hybride- en elektrische auto's met sportief karakter (Met 4 voorbeelden)

Lees verder
De nieuwe Toyota GR Yaris: een rally-ervaring op de weg
06-06-2024

De nieuwe Toyota GR Yaris: een rally-ervaring op de weg

De nieuwe Toyota GR Yaris: een rally-ervaring op de weg

Lees verder
De 8 beste sportieve gezinsauto's van 2024
27-05-2024

De 8 beste sportieve gezinsauto's van 2024

Een sportieve tweedehands gezinsauto biedt comfortabel rijden en verbeterde veiligheid. Voordat je een keuze maakt, is het essentieel om je specifieke behoeften te overwegen, zoals ruimte voor een groeiend gezin, trekkracht voor caravanvakanties of zuinigheid voor lange afstanden. Bekijk onze selectie van de 8 beste tweedehands modellen van 2024, die verschillende behoeften zoals ruimte, trekkracht en zuinigheid adresseren. Dit overzicht helpt je bij het vinden van de ideale sportieve gezinsauto die past bij jouw levensstijl.

Lees verder
Gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit
24-05-2024

Gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit

Sinds 1 juli 2024 zijn werkgevers met 100 of meer werknemers verplicht om gegevens te verzamelen over de werkgebonden mobiliteit van hun personeel. Dit houdt in dat ze informatie moeten inwinnen over hoe werknemers van en naar hun werk reizen, en voor zakelijke reizen.

Lees verder
Suzuki verkozen tot klantvriendelijkste automotivebedrijf van Nederland
15-05-2024

Suzuki verkozen tot klantvriendelijkste automotivebedrijf van Nederland

Lees verder
Tanken in het buitenland: handige tips
12-04-2024

Tanken in het buitenland: handige tips

Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan krijg je te maken met andere namen van brandstoffen. Ook de kleuren van de tankzuil kunnen in het buitenland nogal verschillen van wat je gewend bent in Nederland. Hierdoor bestaat de kans dat je de verkeerde brandstof tankt zonder dat je het door hebt. In deze blog geven we je daarom graag tips en meer informatie over het tanken in het buitenland. Zo voorkom je het tanken van de verkeerde brandstof.

Lees verder