De 6 zuinigste stationwagen occasions van 2023

30-05-2023
Afdeling
Particulier
Onderwerp
Occasions

De 6 zuinigste stationwagen occasions van 2023

In de zoektocht naar een nieuwe auto is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder brandstofefficiëntie. Voor liefhebbers van ruime en praktische voertuigen is een zuinige stationwagen een ideale keuze. In dit artikel zullen we de zes zuinigste stationwagens van 2023 bespreken. Deze modellen bieden niet alleen brandstofbesparing, maar ook comfort en stijl. We zullen de Audi A4 Avant, KIA Ceed SW, Peugeot 308 SW, Renault Clio Estate, Skoda Superb Combi en Toyota Corolla Touring Sports onder de loep nemen, waarbij we ons richten op hun zuinigheid en efficiëntie.


Audi A4 Avant

De Audi A4 Avant is een zuinige stationwagen die verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen. Voor deze lijst hebben we gekozen voor de basisversie, de 35 TFSI, die is uitgerust met mild hybride techniek. Dankzij de elektrohulp is het brandstofverbruik gemiddeld 0,3 liter per 100 kilometer lager, wat resulteert in een uitstekende brandstofefficiëntie van ongeveer 1 op 16. De Audi A4 Avant biedt ook veel ruimte, waardoor je tussen de vijf en vijftien koffers kunt vervoeren. Daarnaast heeft hij een trekgewicht van 1.500 kg en biedt hij een comfortabele en sportieve rijervaring. De TFSI-motoren van Audi zijn krachtig, maar het brandstofverbruik kan hoger zijn. De automaat kan na verloop van tijd minder soepel functioneren. Al met al is de Audi A4 Avant een populaire keuze, met verschillende sportieve uitvoeringen beschikbaar.


KIA Ceed SW

De KIA Ceed SW biedt veel waar voor je geld en is ook verkrijgbaar als plug-in hybride. Met een elektrische actieradius van 50 kilometer en een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op bijna 77, is de Ceed SW zeer zuinig. Hij heeft misschien niet hetzelfde trekvermogen als de Skoda Superb Combi, maar hij kan nog steeds een caravan van 1.300 kg trekken. Het interieur is ruim en biedt plaats aan zes koffers, of zelfs zestien met neergeklapte achterbank. De basisversie is goed uitgerust met functies zoals cruise control, airco, parkeersensoren, navigatie en een uitstekend audiosysteem. KIA biedt ook een zevenjarige garantie op al haar modellen, wat aantrekkelijk is voor potentiële kopers.


Peugeot 308 SW

Peugeot staat bekend om zijn unieke benadering van autodesign, en de Peugeot 308 SW is daar geen uitzondering op. Met zijn zeskantige stuur en 3D-digitale dashboard heeft hij een opvallend interieur. De 308 SW is ook verkrijgbaar als plug-in hybride en biedt indrukwekkende prestaties en een laag brandstofverbruik. Met een elektrische actieradius van 60 kilometer en een gemiddeld verbruik van 1 op 90, is hij zeer zuinig. De bagageruimte is ruim, met plaats voor vijf tot zestien koffers, afhankelijk van de configuratie. Hoewel oudere modellen van de Peugeot 308 soms wat pechgevoelig kunnen zijn, zijn recentere modellen betrouwbaarder. Over het algemeen is de Peugeot 308 SW een populaire en zuinige stationwagen.


Renault Clio Estate

De Renault Clio Estate maakt gebruik van geavanceerde motortechnologie om goede prestaties te leveren met een kleine 0,9-liter driecilinder motor. Met 90 pk onder de motorkap en een sprint van 0-100 km/u in twaalf seconden, is de Clio Estate voldoende krachtig voor dagelijks gebruik in stedelijke omgevingen en daarbuiten.Naast zijn prestaties biedt de Clio Estate ook een comfortabele rijervaring. Het onderstel is goed afgestemd om oneffenheden in het wegdek soepel op te vangen, terwijl de elektrische stuurbekrachtiging zorgt voor een nauwkeurige en responsieve besturing. Wat betreft het brandstofverbruik is de Clio Estate ook zeer efficiënt. Met een gemiddeld verbruik van ongeveer 1 op 20 is het een zuinige keuze, waardoor je kosten kunt besparen op brandstof. Bovendien heeft de Clio Estate lage CO2-uitstoot, wat resulteert in lagere belastingen en milieubelastingen.


Skoda Superb Combi

De Skoda Superb Combi is een ruime stationwagen die uitblinkt in zijn indrukwekkende bagageruimte. Met de achterbank neergeklapt kun je maar liefst 20 koffers kwijt. Zelfs met vijf volwassenen aan boord blijft er nog ruimte over voor zes koffers. De Superb Combi is ook beschikbaar als plug-in hybride, wat zorgt voor zowel kracht als zuinigheid. De combinatie van de benzinemotor en de elektromotor zorgt voor een vlotte acceleratie, en de elektromotor kan ook worden gebruikt voor korte ritten op stroom. Met een trekvermogen van 1.600 kg is deze stationwagen ook geschikt voor het trekken van een caravan. Het gemiddelde brandstofverbruik zonder caravan bedraagt 1,4 liter per honderd kilometer. De Skoda Superb Combi is de broer van de Volkswagen Passat Variant, maar biedt vaak meer uitrusting en assistentiesystemen. Het interieur is voorzien van airconditioning, parkeersensoren, een infotainmentsysteem met navigatie en cruise control. De betrouwbaarheid van de Superb Combi is over het algemeen goed, met weinig problemen met de motor maar soms wel elektronica-problemen volgens eigenaars.


Toyota Corolla Touring Sports

De Toyota Corolla Touring Sports is een betrouwbare en zuinige stationwagen. De auto is uitgerust met een 1.8-liter hybride motor, waardoor hij zowel op benzine als elektriciteit kan rijden. Dit zorgt voor een laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot. Het gemiddelde brandstofverbruik van de Corolla Touring Sports ligt rond de 1 op 23. Met zijn ruime interieur en grote bagageruimte is de Corolla Touring Sports ook praktisch in gebruik. De achterbank kan worden neergeklapt voor extra laadruimte, waardoor je gemakkelijk grote voorwerpen kunt vervoeren. Daarnaast staat de Toyota Corolla bekend om zijn betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten. Het is een populaire keuze onder zowel particuliere als zakelijke rijders.Met steeds toenemende aandacht voor duurzaamheid en brandstofbesparing wordt de keuze voor een zuinige stationwagen steeds aantrekkelijker. In dit artikel hebben we de zes zuinigste stationwagens van 2023 besproken: de Audi A4 Avant, KIA Ceed SW, Peugeot 308 SW, Renault Clio Estate, Skoda Superb Combi en Toyota Corolla Touring Sports. Elk van deze modellen combineert ruimte, comfort en een indrukwekkende brandstofefficiëntie. Of je nu op zoek bent naar luxe, praktisch gebruik of een mix van beide, er is een zuinige stationwagen die aan jouw behoeften voldoet. Door te kiezen voor een van deze modellen kun je niet alleen besparen op brandstofkosten, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst op de weg.Zie onze voorraad stationwagen occasions

Andere nieuwsberichten

MAZDA CX-5: 6 jaar de populairste trekauto in Nederland! 
12-02-2024

MAZDA CX-5: 6 jaar de populairste trekauto in Nederland! 

De Mazda CX-5 is nu voor het zesde opeenvolgende jaar de meest populaire caravantrekker van Nederland. Volgens ACSI is meer dan 9% van alle caravantrekkers in Nederland een Mazda CX-5.

Lees verder
Ga je wintersporten in plaats van carnavallen? Houd hier dan rekening mee.
08-02-2024

Ga je wintersporten in plaats van carnavallen? Houd hier dan rekening mee.

Indien je met je auto naar je wintersportbestemming rijdt, dan is het verstandig je voor te bereiden. Graag willen we wat tips geven waarmee berijders veilig op pad gaan richting de hopelijk dik besneeuwde bergen. Er is bijvoorbeeld veel onwetendheid over de winterbandenplicht in Duitsland.

Lees verder
Je eerste auto kopen
02-02-2024

Je eerste auto kopen

Wij begrijpen als geen ander hoe opwindend en tegelijkertijd uitdagend het kan zijn om je eerste auto te kopen. Het is een mijlpaal die gepaard gaat met veel keuzes en overwegingen. Maar geen nood: wij helpen je.

Lees verder
Voor bestelauto’s moet je straks BPM betalen, behalve elektrische. Hoe zit dat?
01-02-2024

Voor bestelauto’s moet je straks BPM betalen, behalve elektrische. Hoe zit dat?

Niet elke ondernemer weet het wellicht, maar naast de BTW-teruggave van je aangeschafte bestelauto heb je ook een ander voordeel. Je hoeft geen BPM te betalen, op dit moment althans. Bestelauto’s zijn tot 2025 vrijgesteld van BPM

Lees verder
Dé nieuwe automodellen van 2024
26-01-2024

Dé nieuwe automodellen van 2024

Het Nederlandse wegdek verwelkomt dit jaar veel nieuwe automodellen. Sommige automerken trakteren ons op een volledig nieuw model, zoals Mazda’s CX-80, terwijl andere ons verwennen met een langverwachte make-over van een waanzinnig populair model, zoals de Toyota Land Cruiser. Daarom dit korte overzicht van dé vier nieuwe automodellen van 2024!

Lees verder
Partnership met FC Den Bosch vernieuwd
11-01-2024

Partnership met FC Den Bosch vernieuwd

Oostendorp Autogroep en FC Den Bosch hebben hun succesvolle partnership met twee jaar verlengd. En daar zijn we ontzettend trots op, niet in de laatste plaats omdat de samenwerking inmiddels op 30 jaar(!) staat en dat is natuurlijk heel bijzonder! Of zoals Tommie van Alphen, algemeen directeur van FC Den Bosch zegt: "Dit is uniek in het betaalde voetbal!".

Lees verder
10 belangrijke aandachtspunten tijdens een proefrit
23-11-2023

10 belangrijke aandachtspunten tijdens een proefrit

Een proefrit is een belangrijk onderdeel van het aankoopproces van een auto. En laten we eerlijk zijn: ook gewoon heel leuk! Het is wel belangrijk om op verschillende aspecten van de auto te letten. Wij hebben de 10 belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
De Hyundai KONA Electric versus de auto van het jaar 2023
22-11-2023

De Hyundai KONA Electric versus de auto van het jaar 2023

Voor het eerst in de geschiedenis won een Jeep de titel Auto van het jaar. De volledig elektrisch aangedreven Jeep Avenger versloeg met ruim 87 punten de favoriet. Maar met de komst van een nieuwe Hyundai KONA Electric, is er een nieuwe kanshebber. Misschien zelfs de nieuwe favoriet.

Lees verder
Rijvaardigheidstips voor de veranderende weersomstandigheden
06-11-2023

Rijvaardigheidstips voor de veranderende weersomstandigheden

We genoten dit jaar van een heerlijke indian summer. Maar nu de weersomstandigheden snel veranderen met een bijna kenmerkende, Nederlandse wispelturigheid, is een korte opfriscursus ‘Rijvaardigheid tijdens slechte(re) weersomstandigheden’ op z’n plek.

Lees verder