De 8 beste sportieve gezinsauto's van 2024

27-05-2024
Afdeling
Particulier
Onderwerp
Occasions

Welke sportieve gezinsauto past bij jou?
Een sportieve tweedehands gezinsauto biedt comfortabel rijden en verbeterde veiligheid. Voordat je een keuze maakt, is het essentieel om je specifieke behoeften te overwegen, zoals ruimte voor een groeiend gezin, trekkracht voor caravanvakanties of zuinigheid voor lange afstanden. Bekijk onze selectie van de 8 beste tweedehands modellen van 2024, die verschillende behoeften zoals ruimte, trekkracht en zuinigheid adresseren. Dit overzicht kan je helpen bij het vinden van de ideale sportieve gezinsauto die past bij jouw levensstijl.

Waar moet je op letten?
Bij het zoeken naar een sportieve auto draait het om meer dan alleen vermogen en koppel. De verhouding tussen vermogen en gewicht is cruciaal: een lichtgewicht auto met voldoende pk's kan veel sportiever zijn dan een zwaardere met een overdaad aan vermogen. Aandrijving speelt ook een grote rol; achterwielaandrijving maakt de auto speelser, terwijl vierwielaandrijving meer grip biedt in bochten. Een sportieve ophanging en een evenwichtige gewichtsverdeling zijn ook belangrijk voor een scherpe rijervaring. Elektrische auto's en plug-in hybrides kunnen ook sportief zijn, maar let op hun gewicht door het accupakket.

Sportief met elektrokracht
Elektrische auto's en plug-in hybrides veranderen het speelveld van sportieve auto's. Ondanks het ontbreken van het brullende geluid van een verbrandingsmotor, leveren ze dankzij hun elektrokracht nog steeds indrukwekkende prestaties. Het enige nadeel is vaak het gewicht van de accupakketten, maar ze bieden een nieuwe dimensie van sportiviteit met direct beschikbaar koppel en snelle acceleratie.


Onze TOP 8 sportieve gezinsauto's

1. Toyota GR Yaris

Sportief: Ontwikkeld met input van Toyota's rallyteam, biedt deze compacte hatchback uitzonderlijke prestaties en wendbaarheid.

Gezinsvriendelijk: Hoewel compact, biedt de GR Yaris voldoende ruimte voor een klein gezin en is het voorzien van moderne veiligheids- en infotainmentsystemen.

 • 1.6-liter driecilinder turbo motor
 • 261 pk
 • Vierwielaandrijving

2. Mazda CX-5

Sportief: Bekend om zijn uitstekende rijgedrag en sportieve wegligging, biedt de CX-5 een dynamische rijervaring die zeldzaam is in het SUV-segment.

Gezinsvriendelijk: Ruim interieur met comfortabele zitplaatsen en geavanceerde veiligheids- en infotainmentsystemen. Veel bagageruimte maakt het ideaal voor gezinnen.

 • Beschikbaar met een krachtige 2.5-liter viercilinder turbomotor
 • 194 pk of 256 pk (afhankelijk van de uitvoering)
 • Vierwielaandrijving optioneel

3. Suzuki Swift Sport

Sportief: De Swift Sport biedt een leuke en dynamische rijervaring, dankzij zijn lichte gewicht en responsieve handling. Het strakke en sportieve ontwerp spreekt ook rijliefhebbers aan.

Gezinsvriendelijk: De Swift is compact, maar biedt voldoende ruimte voor een klein gezin en heeft een behoorlijke bagageruimte. De Swift is zuinig in brandstofverbruik, wat gunstig kan zijn voor gezinsbudgetten.

 • 1.4-liter viercilinder turbomotor
 • 140 pk
 • Voorwielaandrijving

4. Hyundai i30 N

Sportief: De i30 N is ontwikkeld door Hyundai's performance-afdeling (N Division) en biedt sportieve prestaties met een uitstekende wegligging en wendbaarheid. De auto is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een praktische hatchback met het karakter van een hot hatch.

Gezinsvriendelijk: Ruim interieur met voldoende zitplaatsen en bagageruimte voor dagelijks gebruik. Het is voorzien van moderne technologieën en veiligheidsfuncties om het rijden veilig en comfortabel te maken voor het hele gezin.

 • 2.0-liter viercilinder turbomotor
 • 250 pk (standaard) of 275 pk
 • Voorwielaandrijving

5. Hyundai Tucson N Line

Sportief: De Tucson N Line biedt een sportieve uitstraling en verbeterde rijprestaties dankzij zijn geavanceerde ophanging en dynamische styling.Een ideale keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een compacte SUV met een vleugje sportiviteit.

Gezinsvriendelijk: De Tucson biedt een ruim en comfortabel interieur met geavanceerde technologieën en veiligheidsvoorzieningen. Het is praktisch voor dagelijkse ritten en lange reizen met het gezin.

 • Beschikbaar met verschillende motoropties
 • Vermogens variëren

6. Honda CR-V Hybrid

Sportief: oewel het misschien geen traditionele sportauto is, biedt de CR-V Hybrid toch een soepele en stille rijervaring, samen met een responsieve acceleratie dankzij de directe elektromotor.

Gezinsvriendelijk: De CR-V Hybrid is een ruime en comfortabele SUV met veel zitplaatsen en een royaal interieur. Het biedt ook geavanceerde veiligheids- en infotainmentsystemen om het rijden veilig en plezierig te maken voor het hele gezin.

 • 2.0-liter viercilinder benzinemotor gekoppeld aan elektromotoren
 • Totaal vermogen van 184 pk
 • Optionele vierwielaandrijving

7. Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Sportief: De plug-in hybride aandrijflijn biedt krachtige prestaties met een indrukwekkende acceleratie en soepele rijervaring.

Gezinsvriendelijk: Ruim interieur met voldoende zitplaatsen en bagageruimte voor het hele gezin, plus de voordelen van elektrische aandrijving voor dagelijkse ritten.

 • 2.5-liter viercilinder motor gekoppeld aan een elektromotor,
 • Totaal 306 pk
 • Vierwielaandrijving

8. Mazda CX-60

Sportief: De krachtige aandrijflijn zorgt voor snelle acceleratie en soepel rijden. Het sportieve chassis en de verfijnde ophanging dragen bij aan een dynamische rijervaring.

Gezinsvriendelijk: Luxueus en ruim interieur met veel zitplaatsen en bagageruimte. De plug-in hybride aandrijflijn biedt ook voordelen in brandstofefficiëntie en milieuvriendelijkheid.

 • Beschikbaar als plug-in hybride met een 2.5-liter viercilinder motor gecombineerd met een elektromotor
 • Totaal 328 pk
 • VierwielaandrijvingWaarom Oostendorp Autogroep?

Naast dat al onze merken bekend staan om hun bewezen betrouwbaarheid, bieden wij ook nog eens uitgebreide garantie aan op al onze auto's. Als je een auto koopt bij Oostendorp Autogroep heb je altijd standaard 12 maanden BOVAG-garantie. Auto's uit onze PLUS-selectie hebben zelfs 36 maanden garantie.

 

Andere nieuwsberichten

Tips en tricks: op vakantie met je EV
07-06-2024

Tips en tricks: op vakantie met je EV

Wat je vakantiebestemming ook is, een elektrische auto is een uitstekende manier om er te komen. Vooral als je goed voorbereid bent. We geven in dit artikel tips en tricks met betrekking tot een optimale voorbereiding.

Lees verder
PHEV’s vanaf 1 januari 2025 een stuk minder aantrekkelijk geprijsd in Nederland
07-06-2024

PHEV’s vanaf 1 januari 2025 een stuk minder aantrekkelijk geprijsd in Nederland

Auto’s met een plug-in hybride aandrijflijn (PHEV), dus zowel met een brandstof- als een elektromotor, zijn in ieder geval op papier zuinig en zodoende zorgt de lage bpm ervoor dat ze scherp geprijsd zijn in ons land. De praktijk is echter weerbarstiger, want ze zijn alleen zuinig als de berijder ze gebruikt zoals ze bedoeld zijn. Om die reden wordt de CO2-emissie per 1 januari 2025 op een andere manier berekend, waardoor PHEV’s ook in ons land een stuk prijziger worden.

Lees verder
ADAS-systemen zorgen voor comfortabele en veilige vakantieritten
07-06-2024

ADAS-systemen zorgen voor comfortabele en veilige vakantieritten

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) hebben een revolutie teweeggebracht in de auto-industrie met functies als botsingvermijding en waarschuwingen voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook. ADAS biedt echter voordelen die verder gaan dan veiligheid alleen, voordelen die juist tijdens een lange vakantierit duidelijk naar voren komen.

Lees verder
Hybride- en elektrische auto's met een verrassend sportief karakter
06-06-2024

Hybride- en elektrische auto's met een verrassend sportief karakter

Hybride- en elektrische auto's met sportief karakter (Met 4 voorbeelden)

Lees verder
De nieuwe Toyota GR Yaris: een rally-ervaring op de weg
06-06-2024

De nieuwe Toyota GR Yaris: een rally-ervaring op de weg

De nieuwe Toyota GR Yaris: een rally-ervaring op de weg

Lees verder
De 8 beste sportieve gezinsauto's van 2024
27-05-2024

De 8 beste sportieve gezinsauto's van 2024

Een sportieve tweedehands gezinsauto biedt comfortabel rijden en verbeterde veiligheid. Voordat je een keuze maakt, is het essentieel om je specifieke behoeften te overwegen, zoals ruimte voor een groeiend gezin, trekkracht voor caravanvakanties of zuinigheid voor lange afstanden. Bekijk onze selectie van de 8 beste tweedehands modellen van 2024, die verschillende behoeften zoals ruimte, trekkracht en zuinigheid adresseren. Dit overzicht helpt je bij het vinden van de ideale sportieve gezinsauto die past bij jouw levensstijl.

Lees verder
Gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit
24-05-2024

Gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit

Sinds 1 juli 2024 zijn werkgevers met 100 of meer werknemers verplicht om gegevens te verzamelen over de werkgebonden mobiliteit van hun personeel. Dit houdt in dat ze informatie moeten inwinnen over hoe werknemers van en naar hun werk reizen, en voor zakelijke reizen.

Lees verder
Suzuki verkozen tot klantvriendelijkste automotivebedrijf van Nederland
15-05-2024

Suzuki verkozen tot klantvriendelijkste automotivebedrijf van Nederland

Lees verder
Tanken in het buitenland: handige tips
12-04-2024

Tanken in het buitenland: handige tips

Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan krijg je te maken met andere namen van brandstoffen. Ook de kleuren van de tankzuil kunnen in het buitenland nogal verschillen van wat je gewend bent in Nederland. Hierdoor bestaat de kans dat je de verkeerde brandstof tankt zonder dat je het door hebt. In deze blog geven we je daarom graag tips en meer informatie over het tanken in het buitenland. Zo voorkom je het tanken van de verkeerde brandstof.

Lees verder