De beste manier om een leasecontract te vergelijken

18-10-2022
Afdeling
Zakelijk
Onderwerp
Leasen

De beste manier om een leasecontract te vergelijken

Autolease wordt alleen maar populairder. Inmiddels zijn er in Nederland alleen al zo’n achthonderd leasebedrijven. Keuze genoeg zou je denken! Maar de juiste keuze is zo snel nog niet gemaakt. Want bij lease kies je meer dan alleen een type auto, je kiest ook voor service en dienstverlening. En daar hangen de nodige kleine lettertjes aan vast. Belangrijk om dus eerst duidelijk te hebben wat de wensen zijn voordat je offertes opvraagt en gaat vergelijken.

Weet wat je wensen zijn en vergelijk op basis daarvan

Je wil dus vooral je kosten, je rechten en plichten en de voorwaarden die van toepassing zijn op je nieuwe leasecontract vergelijken. Kijk daarom goed naar de aangeboden diensten.

  • Zit een vaste verzekeringspremie in je contract of is deze afhankelijk van schadevrije jaren?
  • Werkt de leasemaatschappij met een uitgebreide Schadeverzekering Inzittenden (SVI) of een beperkte Ongevallen Verzekering Inzittenden (POI)?
  • Zijn winterbanden inbegrepen in het leasecontract? En gaat het dan om één set of zit vervanging er ook bij?
  • Wordt je leaseprijs jaarlijks geïndexeerd of is dit beperkt tot bijvoorbeeld belastingen?
  • Is vervangend vervoer inbegrepen? Na 24 uur of ook bij onderhoud? En welk type auto krijg je dan?
  • Worden er extra administratiekosten gerekend voor bijvoorbeeld wijzigingen, declaraties en het verwerken van bekeuringen?
  • Is een brandstofpas inbegrepen bij het leasecontract?
  • Hoe wordt er omgegaan met meer- of minder gereden kilometers?
  • Hoe gaat de leasemaatschappij om met schade bij inlevering van de auto?

Let op de kleine letters

Kleine letters heten niet voor niets kleine letters, je leest er zo overheen. En toch zijn ze hartstikke belangrijk. In de algemene voorwaarden of de mantelovereenkomst leggen partijen vast wat er gebeurt bij bepaalde toekomstige veranderingen. De leasemaatschappij investeert voor je in een bedrijfsmiddel en wil de risico’s die daaraan verbonden zijn beperken. In de meeste leasecontracten is daarom bepaald dat de gevolgen van overheidsmaatregelen (bijvoorbeeld belastingen) mogen worden doorberekend in het leasetarief. De verschillen in algemene voorwaarden kunnen dus effect hebben op de kosten die je gedurende de leaseperiode betaalt. Het is daarom belangrijk om verder te kijken dan alleen de prijs op de leaseofferte.

Heb je nog vragen of twijfels, vraag dan aan de accountmanager van de leasemaatschappij waar je rekening mee moet houden.

Oostendorp Autolease: Altijd een oplossing

Wat je niet uit een leasecontract haalt, is de gunfactor. Eventuele problemen lost men bij Oostendorp Autolease graag samen met de klant op. Denken in oplossingen en samenwerken. Ook als dat (nog) niet in het contract past, wordt het passend gemaakt.

Oostendorp Autolease heeft als niet-merkgebonden autoleasemaatschappij alles in eigen huis en is niet afhankelijk van een externe backoffice of een ver hoofdkantoor. Persoonlijk, klantgericht en creatief om snel tot een oplossing te komen. Dat is de kracht van Oostendorp Autolease.