Een hybride occasion, waar moet ik op letten?

29-09-2022
Afdeling
Particulier
Onderwerp
Elektrisch rijden

Een hybride occasion, waar moet ik op letten?

Wanneer je naar een hybride auto op zoek bent, maar de aanschafprijs te hoog vindt, dan is een hybride occasion een goede optie voor jou.

Hybride auto’s worden steeds vaker verkocht en daardoor wordt het aanbod van hybride occasions ook steeds groter. Je geniet met een hybride occasion van dezelfde voordelen als met een nieuwe occasion, je rijdt namelijk zuiniger. Wanneer je voor het eerst een hybride occasion koopt, kan het onoverzichtelijk zijn waar je allemaal op moet letten. In deze blog lees je de punten die je moet checken wanneer je een hybride occasion wil aanschaffen.

Een hybride auto gebruikt tijdens het rijden deels de elektromotor, door deze motor te gebruiken maakt de auto minder slijtage. Dit kan een voordeel zijn in het onderhoud. Een van de dingen waar je qua onderhoud wel rekening mee moet houden is de accu.

De accu

De accu van een hybride auto heeft een levensduur van tien jaar en is één van de belangrijkste dingen uit de auto. Door het vele gebruik van de accu bestaat er een mogelijkheid dat de accu capaciteit is verloren. Om te voorkomen dat je een maand na aankoop een dure nieuwe accu moet aanschaffen, is het verstandig om deze voor aankoop te laten doormeten. Dit kun je bij de desbetreffende dealer vragen.

Algemene punten waar je de hybride occasion op checkt

Verder zijn er nog wat algemene punten waar je bij de aankoop van een occasion op moet letten. We zetten ze hieronder even voor je op een rijtje:

  • Vraag naar de vorige eigenaar; Net als bij de aankoop van een tweedehands brandstofauto is het verstandig om te vragen naar de vorige eigenaar. Het is goed om te weten hoe de auto onderhouden is door de vorige eigenaar .
  • Maak een proefrit; Tijdens een proefrit kun je testen of de auto geschikt is voor jou. Rijdt hij lekker? Hoeveel bespaar ik nu daadwerkelijk op de kilometers die je dagelijks maakt.
  • Vraag naar mankementen; Autoverkopers zijn verplicht om de mankementen aan een auto te melden. Tijdens een proefrit check je de auto zelf ook automatisch op mankementen tijdens het rijden.

Check de volgende punten en weeg de voor- en nadelen van de hybride occasion tegen elkaar af. Na deze checklist weet je zeker of de hybride occasion geschikt is voor jou.

Beste koop voor een hybride auto?

Ben je van plan om over te stappen op een hybride occasion? Dan is dit het moment! Bij Oostendorp ben je op het juiste adres voor een ruim aanbod aan hybride occasions tegen een scherpe aanschafprijs. Onze experts helpen je graag verder bij je keuze voor een hybride auto. Kom langs in een van onze showrooms, boek je proefrit of bekijk ons actuele aanbod online. Waar wacht je nog op?