Het nieuwe fietsplan: voordelen voor werkgever en werknemer

18-10-2022
Afdeling
Zakelijk
Onderwerp
Leasen

Het nieuwe fietsplan: voordelen voor werkgever en werknemer

Het is goed voor je gezondheid en voor het milieu: fietsen. Met ons nieuwe fietsplan hoeven medewerkers niet zelf in een dure fiets te investeren, maar kunnen zij tegen een laag maandbedrag een nieuwe fiets leasen. Ook is het kosteloos voor werkgevers om te starten. Benieuwd welke voordelen het nieuwe fietsplan jou te bieden heeft? Je leest het in de onderstaande blog.

Vrijstelling van de WKR

Met de oude fietsleaseregeling kon je voor 750 euro een fiets kopen, maar dit bedrag is tegenwoordig niet meer toereikend. Fietsen worden steeds duurder en mensen kiezen vaker voor een elektrische fiets. Onze nieuwe fietsleaseregeling is een fiscaal handige manier om een fiets aan te schaffen. Je betaald gedurende de drie jaar dat je de fiets leaset een bijtelling van a 7% bruto van de aanschafwaarde. Deze bijtelling is voor privégebruik, waardoor er vrijstelling van de Werkkostenregeling (WKR). Die kan je dan reserveren voor andere zaken. Op die manier kost een fiets van 2.500 euro circa 8 euro per maand en heb je voor zo’n 50 a 60 euro netto per maand al een elektrische fiets. Deze prijs is inclusief pechhulp, een verzekering met een zeer laag eigen risico en een tweede slot.


Kilometervergoeding blijft

Wanneer je met een auto naar de zaak komt, krijg je kilometervergoeding. Met het fietsleaseplan is er de mogelijkheid om dit te behouden, want wanneer je een auto van de zaak hebt kun je ook een fiets leasen.


Samenwerking met lokale fietszaken

Je kunt bij meer dan 1.000 lokale fietszaken terecht voor de aanschaf, de reparatie en het onderhoud van je leasefiets. Er zit er dus altijd wel een in de buurt. Met de locator op onze website kun je vinden welke fietszaken bij ons aangesloten zijn. Mocht er een fietsenmaker in de buurt zitten die nog niet bij ons is aangesloten, dan kunnen wij ervoor zorgen dat ze in contact komen met ons platform en ze zich desgewenst binnen 3 a 4 werkdagen kunnen aansluiten.


Je leasefiets overnemen

Er is ook een optie tot overname van de fiets. De fiets wordt dan afgeschreven naar 15% van de investeringswaarde. Dan is je fiets bijna altijd meer waard en is het dus een perfect moment om de fiets over te kopen. Mocht je toch liever een nieuwe fiets leasen, dan kan dat natuurlijk ook.


Kosteloos fietsplan voor werkgevers, hoe zit dat?

Het fietsplan is zo in te zetten dat je werkgever niks kost. Hoe? De leasekosten van het nieuwe fietsplan liggen bij de werknemer, die kiest een fiets uit. De kosten van de fiets worden ingehouden op het brutoloon, wat minder sociale premies met zich meebrengt. De kosten die hiermee bespaard worden op de sociale lasten kunnen teruggegeven worden aan de werknemer in een werkgeversbijdrage voor de fiets. Op deze manier lease je heel goedkoop een fiets en kost het niks voor je werkgever.

Fietslease bij Oostendorp

Oostendorp Autolease presenteert het nieuwe fietsleaseplan ook graag bij jouw bedrijf. Werkgevers worden hierdoor volledig ontzorgd. Wanneer je besluit om aan te sluiten, dan geeft je werkgever pincodes uit. Hiermee kun je naar een lokale fietsenwinkel gaan en direct een fiets bestellen. Je hebt de keus uit E-bikes tot bakfietsen, racefietsen, speed pedelecs en nog veel meer. Ben je benieuwd wat het nieuwe fietslease plan nog meer voor voordelen heeft? Bekijk dan onze pagina en bereken de kosten van een leasefiets met onze calculator!

Fietslease voor werkgevers