Nieuws: Mazda verdubbelt garantie op nieuwe Mazda's

20-03-2023
Afdeling
Particulier
Onderwerp
Overig

Mazda Motor Nederland verdubbelt de garantietermijn van alle nieuw verkochte auto’s. In plaats van 3 jaar fabrieksgarantie geldt voortaan 6 jaar garantie voor alle nieuwe Mazda’s tot een maximum van 150.000 kilometer. De garantie is gekoppeld aan de auto en is overdraagbaar aan de volgende eigenaar van de Mazda.


De kwaliteit van de voertuigen is van hoog niveau en Mazda staat al jaren in de top van meest betrouwbare automerken. Het benadrukken van deze betrouwbaarheid en het leveren van extra klantenservice zijn redenen voor de importeur om de garantietermijn voor Mazda’s op de Nederlandse markt te verdubbelen.

De Mazda-garantieperiode van zes jaar is in een groot deel van Europa reeds van toepassing, waaronder de buurlanden België en Duitsland. Voor een lithium-ion batterij geldt een fabrieksgarantie van acht jaar met een maximum van 160.000 kilometer.

 • Garantie van drie naar zes jaar, met een maximale kilometrage van 150.000 km
 • Geldig op alle nieuw verkochte Mazda-modellen

Ontdek Mazda bij Oostendorp

  Andere nieuwsberichten

  Tanken in het buitenland: handige tips
  12-04-2024

  Tanken in het buitenland: handige tips

  Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan krijg je te maken met andere namen van brandstoffen. Ook de kleuren van de tankzuil kunnen in het buitenland nogal verschillen van wat je gewend bent in Nederland. Hierdoor bestaat de kans dat je de verkeerde brandstof tankt zonder dat je het door hebt. In deze blog geven we je daarom graag tips en meer informatie over het tanken in het buitenland. Zo voorkom je het tanken van de verkeerde brandstof.

  Lees verder
  Autorijden in de bergen: 5 handige tips
  12-04-2024

  Autorijden in de bergen: 5 handige tips

  Bergwegen en steile hellingen, in Nederland kom je ze niet zo vaak tegen. Op vakantie is het daarom altijd even wennen als je op een bergweg terecht komt. Want bergwegen en steile hellingen vragen vaak om een andere manier van rijden. We geven je daarom graag een paar tips om stinkende remmen, een oververhitte motor of een kapotte koppeling te voorkomen. Zo kan je zorgeloos de weg op, wat natuurlijk altijd fijn is. Vooral tijdens de vakantie.

  Lees verder
  Top 5 populairste occasions tot €10.000
  29-03-2024

  Top 5 populairste occasions tot €10.000

  Het eerste waar veel mensen naar kijken wanneer ze een auto kopen is het budget. Logisch natuurlijk, want de aankoop van een auto is een belangrijke financiële beslissing. Wij helpen je daarom graag bij het vinden van de populairste en beste auto’s binnen verschillende prijsklassen. We beginnen met onze populairste occasions tussen de €5.000 en €10.000.

  Lees verder
  Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen
  25-03-2024

  Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen

  De zon krijgt langzaam weer de overhand. De temperaturen stijgen en de natuur komt tot leven. Traditioneel stappen veel automobilisten nu over op zomerbanden. Maar waarom is het zo belangrijk om nu je banden te wisselen? Er is namelijk geen wet die het gebruik van zomerbanden in ons land verplicht. Toch zijn er enkele goede redenen waarom je je banden beter kunt laten wisselen.

  Lees verder
  Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment
  14-03-2024

  Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment

  De elektrische auto is wereldwijd erg populair. In 2023 zijn er wereldwijd ongeveer 10 miljoen volledig elektrische auto’s verkocht, waarvan ongeveer 110.000 in Nederland. Met de opkomst van de nieuwste accu-technologieën en veelbelovende ontwikkelingen rondom laadpalen is de verwachting dat elektrische auto’s alleen maar populairder zullen worden. Maar wat zijn onze populairste elektrische auto’s van dit moment? En wat is de beste elektrische auto voor jou?

  Lees verder
  Garantie bij Oostendorp Autogroep
  13-03-2024

  Garantie bij Oostendorp Autogroep

  Als je een auto koopt bij Oostendorp Autogroep heb je standaard 12 maanden BOVAG-garantie. Auto’s uit onze plus selectie hebben zelfs 36 maanden garantie. Maar wat is BOVAG-garantie? En wat valt onder de BOVAG-garantie? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

  Lees verder
  Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?
  13-03-2024

  Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?

  Elektrisch rijden is een wereldwijde ontwikkeling die naar verwachting alleen maar groter zal worden. Wereldwijd neemt de productie, verkoop en populariteit van elektrische auto’s toe. Ook in Nederland zien we sinds 2017 een jaarlijkse toename van elektrische auto’s. In 2023 zijn er maar liefst 110.000 volledig elektrische auto's op kenteken gezet in Nederland. Maar waarom zijn elektrische auto’s zo populair? En wat kost elektrisch rijden? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

  Lees verder
  Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?
  01-03-2024

  Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?

  De aankoop van een auto is voor de meeste mensen een belangrijke financiële beslissing. Naast de aankoop van een huis is de aankoop van een auto vaak de tweede grootste uitgave voor Nederlandse gezinnen. Natuurlijk bestaat er ook de optie om een auto te leasen. Maar is leasen beter dan kopen? In deze blog leggen we graag de verschillen en voordelen van beide opties uit.

  Lees verder
  Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?
  01-03-2024

  Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?

  Een volledige Hybride, of een plug-in hybride? Zijn deze twee niet hetzelfde? Ze worden in ieder geval vaak door elkaar gehaald desondanks hun grote populariteit in Nederland. In 2023 was maar liefst 24,4% van alle verkochte voertuigen een hybride, en 12,7% een plug-in hybride. Maar wat is het verschil tussen deze twee? En welke past beter bij jou? Dat leggen we graag uit in deze blog.

  Lees verder