Veilig rijden doe je zo – Ruimtekussen, winterbanden en profiel

12-01-2023
Onderwerp
Schadeherstel

Schade, het is iets waar iedereen een hekel aan heeft, omdat het vaak voor hoge onverwachte kosten zorgt. Met de volgende tips en tricks verklein je dat je de kans op hoge schadekosten.


Ruimtekussen

 • Hou altijd twee seconden afstand tot je voorligger. Zo heb je nog voldoende tijd om te anticiperen, wanneer je voorganger onverwacht remt.
 • Hou stopafstand tijdens het stilstaan. Zorg dat je beide achterwielen van je voorganger kunt zien. Dit zorgt ervoor dat je een vluchtweg kunt kiezen wanneer iemand achterop dreigt te rijden. Wanneer iemand toch achteroprijdt, voorkomt het dat je op je voorganger botst.
 • Veel mensen rijden graag tegen het midden van de rijstrook, dit geeft ze een veiliger gevoel. Dit is juist minder veilig. Als degene die langs je rijdt een beweging maakt, zorgt het ervoor dat je op hoge snelheid moet uitwijken. Dit gaat vaak fout. Rij wanneer je iemand op de linkerrijstrook uiterst links, wanneer je op de rechterrijstrook rijdt uiterst rechts en wanneer je op de middelste rijstrook rijdt zo ver mogelijk in het midden, of naar de kant die voor jou vrij is.

Winterbanden en profiel

 • Bij winterse omstandigheden zoals sneeuw en ijs zijn winterbanden de veiligere optie.
 • De winterband presenteert bij de regen, omdat de band door zijn profiel beter water af kan voeren, daardoor is er minder kans op
  aquaplaning.
 • Zorg dat je voor je op (ski)vakantie naar het buitenland controlleert of er regels zijn met betrekking tot winterbanden en sneeuwkettingen in zowel het land waar je op vakantie gaat als de landen waar je op de reis doorheen rijdt.
 • Bij temperaturen onder de 7 graden heb je met een winterband een kortere remweg
 • Je spaart je zomerbanden: deze gaan langer mee
 • Let op het minimale profiel van de banden. Dit is voor de zomerband minimaal 2 mm en voor de winterband 4mm

Andere nieuwsberichten

Tanken in het buitenland: handige tips
12-04-2024

Tanken in het buitenland: handige tips

Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan krijg je te maken met andere namen van brandstoffen. Ook de kleuren van de tankzuil kunnen in het buitenland nogal verschillen van wat je gewend bent in Nederland. Hierdoor bestaat de kans dat je de verkeerde brandstof tankt zonder dat je het door hebt. In deze blog geven we je daarom graag tips en meer informatie over het tanken in het buitenland. Zo voorkom je het tanken van de verkeerde brandstof.

Lees verder
Autorijden in de bergen: 5 handige tips
12-04-2024

Autorijden in de bergen: 5 handige tips

Bergwegen en steile hellingen, in Nederland kom je ze niet zo vaak tegen. Op vakantie is het daarom altijd even wennen als je op een bergweg terecht komt. Want bergwegen en steile hellingen vragen vaak om een andere manier van rijden. We geven je daarom graag een paar tips om stinkende remmen, een oververhitte motor of een kapotte koppeling te voorkomen. Zo kan je zorgeloos de weg op, wat natuurlijk altijd fijn is. Vooral tijdens de vakantie.

Lees verder
Top 5 populairste occasions tot €10.000
29-03-2024

Top 5 populairste occasions tot €10.000

Het eerste waar veel mensen naar kijken wanneer ze een auto kopen is het budget. Logisch natuurlijk, want de aankoop van een auto is een belangrijke financiële beslissing. Wij helpen je daarom graag bij het vinden van de populairste en beste auto’s binnen verschillende prijsklassen. We beginnen met onze populairste occasions tussen de €5.000 en €10.000.

Lees verder
Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen
25-03-2024

Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen

De zon krijgt langzaam weer de overhand. De temperaturen stijgen en de natuur komt tot leven. Traditioneel stappen veel automobilisten nu over op zomerbanden. Maar waarom is het zo belangrijk om nu je banden te wisselen? Er is namelijk geen wet die het gebruik van zomerbanden in ons land verplicht. Toch zijn er enkele goede redenen waarom je je banden beter kunt laten wisselen.

Lees verder
Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment
14-03-2024

Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment

De elektrische auto is wereldwijd erg populair. In 2023 zijn er wereldwijd ongeveer 10 miljoen volledig elektrische auto’s verkocht, waarvan ongeveer 110.000 in Nederland. Met de opkomst van de nieuwste accu-technologieën en veelbelovende ontwikkelingen rondom laadpalen is de verwachting dat elektrische auto’s alleen maar populairder zullen worden. Maar wat zijn onze populairste elektrische auto’s van dit moment? En wat is de beste elektrische auto voor jou?

Lees verder
Garantie bij Oostendorp Autogroep
13-03-2024

Garantie bij Oostendorp Autogroep

Als je een auto koopt bij Oostendorp Autogroep heb je standaard 12 maanden BOVAG-garantie. Auto’s uit onze plus selectie hebben zelfs 36 maanden garantie. Maar wat is BOVAG-garantie? En wat valt onder de BOVAG-garantie? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?
13-03-2024

Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?

Elektrisch rijden is een wereldwijde ontwikkeling die naar verwachting alleen maar groter zal worden. Wereldwijd neemt de productie, verkoop en populariteit van elektrische auto’s toe. Ook in Nederland zien we sinds 2017 een jaarlijkse toename van elektrische auto’s. In 2023 zijn er maar liefst 110.000 volledig elektrische auto's op kenteken gezet in Nederland. Maar waarom zijn elektrische auto’s zo populair? En wat kost elektrisch rijden? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?
01-03-2024

Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?

De aankoop van een auto is voor de meeste mensen een belangrijke financiële beslissing. Naast de aankoop van een huis is de aankoop van een auto vaak de tweede grootste uitgave voor Nederlandse gezinnen. Natuurlijk bestaat er ook de optie om een auto te leasen. Maar is leasen beter dan kopen? In deze blog leggen we graag de verschillen en voordelen van beide opties uit.

Lees verder
Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?
01-03-2024

Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?

Een volledige Hybride, of een plug-in hybride? Zijn deze twee niet hetzelfde? Ze worden in ieder geval vaak door elkaar gehaald desondanks hun grote populariteit in Nederland. In 2023 was maar liefst 24,4% van alle verkochte voertuigen een hybride, en 12,7% een plug-in hybride. Maar wat is het verschil tussen deze twee? En welke past beter bij jou? Dat leggen we graag uit in deze blog.

Lees verder