Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto?

21-04-2023
Afdeling
Particulier
Onderwerp
Occasions

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto?

Het kopen van een tweedehands auto is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is dan ook enorm belangrijk om zorgvuldig te overwegen waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto. Wij nemen alle aandachtspunten met je door in deze blog en geven je alle nodige tips bij het kopen van een tweedehands auto.

Budget: Wat kost een tweedehands auto?

Bij het kopen van een tweedehands auto is het allereerst belangrijk om rekening te houden met je budget. De kosten van een occasion zijn afhankelijk van het merk, model, leeftijd, kilometerafstand en de algehele staat van de auto. Over het algemeen zijn tweedehands auto’s vaak goedkoper dan nieuwe auto’s. Het is moeilijk om een specifiek bedrag te noemen voor een betrouwbare tweedehands auto, het is dan ook belangrijk om alvorens altijd een proefrit te maken om een beter beeld te krijgen bij de daadwerkelijke staat van de auto.

Onderzoek: Wat is een goede tweedehands auto?

Voordat je een tweedehands auto gaat kopen, is het ook belangrijk om goed onderzoek te doen. Zo voorkom je de risico’s op een miskoop en kom je minder snel voor verrassingen te staan. Door goed onderzoek te doen kun je meer inzicht krijgen over het merk en model dat je overweegt, de kosten van onderhoud en eventuele reparatie, het brandstofverbruik en de veiligheidsbeoordelingen. Allemaal aspecten die in overweging moeten worden genomen bij het kopen van een geschikte tweedehands auto. Kijkende naar de meest betrouwbare automerken komt Suzuki het beste uit de strijd; met modellen als de Suzuki Vitara en de Suzuki S-Cross mogen zij zich bekronen tot het betrouwbaarste merk van 2022.

Verkoper: Wat is de beste occasion site? Waar koop je een tweedehands auto?

Bij het kopen van een tweedehands auto speelt de verkoper ook een grote rol. Het is van belang om de auto te kopen bij een betrouwbare verkoper zoals een dealer of particulier met goede reputatie. Er zijn veel verschillende websites waarop tweedehands auto's worden aangeboden, zoals Marktplaats, Autoscout24 en
Gaspedaal. Het is verstandig om meerdere websites te raadplegen om een goed beeld te krijgen van het aanbod.

Staat van auto: Waar moet je op letten bij het kopen van een occasion?

Het is belangrijk om de algehele staat van de auto te controleren. Denk hierbij aan het controleren van de carrosserie, verlichting, banden, remmen, ophanging en uitlaatsysteem. Zoek ook altijd naar eventuele tekenen van schade, zoals deuken, krassen of roest. Mocht je nog altijd niet zeker zijn van je eigen deskundigheid bij het controleren van een tweedehands auto; laat de auto dan nog even controleren door een onafhankelijke monteur voordat je tot aankoop overgaat.

Kilometerstand: Wat is een goede kilometerstand voor een tweedehands auto?

De kilometerstand van een tweedehandsauto is vaak één van de belangrijkste indicatoren bij het beoordelen van de staat van de auto. Het zegt veelal iets over de leeftijd en eventuele slijtage van de auto. Maar wat is nou een goede kilometerstand voor een tweedehands auto? Het antwoord op deze vraag hangt af van het type auto, het merk en het bouwjaar. Over het algemeen wordt een kilometerstand van maximaal 150.000 kilometer vaak als acceptabel beschouwd, echter wil dit niet zeggen dat occasions met een hogere kilometerstand van mindere kwaliteit zijn. Wij raden dan ook aan om niet altijd de kilometerstand als belangrijkste indicator te beschouwen en vooral te kijken naar de algehele staat van de tweedehands auto die je op het oog hebt.

Proefrit: Checklist bij een proefrit van een tweedehands auto

Heb je tweedehands auto op het oog? Dan is het maken van een proefrit een essentieel onderdeel voordat je uiteindelijk tot aankoop overgaat. Er zijn in eerste instantie enkele punten waar je tijdens een proefrit met een tweedehands auto op kunt letten, namelijk:

  • Rijgedrag
  • Schakelen
  • Remmen
  • Vering
  • Stuurgedrag
  • Airconditioning
  • Geluidsysteem
  • Overige functies

Natuurlijk zijn dit maar enkele aandachtspunten waar je op kunt letten bij het maken van een proefrit. Bij een gespecialiseerde autodealer, zoals Oostendorp Autogroep, zal een deskundige medewerker je altijd meer vertellen over alle functies die komen kijken bij het type tweedehands auto.

Kortom, het kopen van een tweedehands kan een spannende en uitdagende ervaring zijn, vooral als je simpelweg niet goed weet waar je op moet letten. Door
bovenstaande tips te volgen zal het kopen van een goede tweedehands auto zeker ten goede komen en kun je uiteindelijk een tweedehands auto kopen die
betrouwbaar is, veilig is én die past binnen jouw budget.

Betrouwbare occasions bij Oostendorp Autogroep

Ben je op zoek naar een betrouwbare occasion? Aarzel dan niet en kijk vooral even bij onze voorraad tweedehands auto’s. Al onze occasions zijn alvorens goed nagekeken door onze ervaren medewerkers, waardoor je verzekerd bent van een veilige en betrouwbare occasion voor de juiste prijs.

Bekijk onze occasions

Andere nieuwsberichten

Tanken in het buitenland: handige tips
12-04-2024

Tanken in het buitenland: handige tips

Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan krijg je te maken met andere namen van brandstoffen. Ook de kleuren van de tankzuil kunnen in het buitenland nogal verschillen van wat je gewend bent in Nederland. Hierdoor bestaat de kans dat je de verkeerde brandstof tankt zonder dat je het door hebt. In deze blog geven we je daarom graag tips en meer informatie over het tanken in het buitenland. Zo voorkom je het tanken van de verkeerde brandstof.

Lees verder
Autorijden in de bergen: 5 handige tips
12-04-2024

Autorijden in de bergen: 5 handige tips

Bergwegen en steile hellingen, in Nederland kom je ze niet zo vaak tegen. Op vakantie is het daarom altijd even wennen als je op een bergweg terecht komt. Want bergwegen en steile hellingen vragen vaak om een andere manier van rijden. We geven je daarom graag een paar tips om stinkende remmen, een oververhitte motor of een kapotte koppeling te voorkomen. Zo kan je zorgeloos de weg op, wat natuurlijk altijd fijn is. Vooral tijdens de vakantie.

Lees verder
Top 5 populairste occasions tot €10.000
29-03-2024

Top 5 populairste occasions tot €10.000

Het eerste waar veel mensen naar kijken wanneer ze een auto kopen is het budget. Logisch natuurlijk, want de aankoop van een auto is een belangrijke financiële beslissing. Wij helpen je daarom graag bij het vinden van de populairste en beste auto’s binnen verschillende prijsklassen. We beginnen met onze populairste occasions tussen de €5.000 en €10.000.

Lees verder
Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen
25-03-2024

Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen

De zon krijgt langzaam weer de overhand. De temperaturen stijgen en de natuur komt tot leven. Traditioneel stappen veel automobilisten nu over op zomerbanden. Maar waarom is het zo belangrijk om nu je banden te wisselen? Er is namelijk geen wet die het gebruik van zomerbanden in ons land verplicht. Toch zijn er enkele goede redenen waarom je je banden beter kunt laten wisselen.

Lees verder
Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment
14-03-2024

Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment

De elektrische auto is wereldwijd erg populair. In 2023 zijn er wereldwijd ongeveer 10 miljoen volledig elektrische auto’s verkocht, waarvan ongeveer 110.000 in Nederland. Met de opkomst van de nieuwste accu-technologieën en veelbelovende ontwikkelingen rondom laadpalen is de verwachting dat elektrische auto’s alleen maar populairder zullen worden. Maar wat zijn onze populairste elektrische auto’s van dit moment? En wat is de beste elektrische auto voor jou?

Lees verder
Garantie bij Oostendorp Autogroep
13-03-2024

Garantie bij Oostendorp Autogroep

Als je een auto koopt bij Oostendorp Autogroep heb je standaard 12 maanden BOVAG-garantie. Auto’s uit onze plus selectie hebben zelfs 36 maanden garantie. Maar wat is BOVAG-garantie? En wat valt onder de BOVAG-garantie? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?
13-03-2024

Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?

Elektrisch rijden is een wereldwijde ontwikkeling die naar verwachting alleen maar groter zal worden. Wereldwijd neemt de productie, verkoop en populariteit van elektrische auto’s toe. Ook in Nederland zien we sinds 2017 een jaarlijkse toename van elektrische auto’s. In 2023 zijn er maar liefst 110.000 volledig elektrische auto's op kenteken gezet in Nederland. Maar waarom zijn elektrische auto’s zo populair? En wat kost elektrisch rijden? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?
01-03-2024

Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?

De aankoop van een auto is voor de meeste mensen een belangrijke financiële beslissing. Naast de aankoop van een huis is de aankoop van een auto vaak de tweede grootste uitgave voor Nederlandse gezinnen. Natuurlijk bestaat er ook de optie om een auto te leasen. Maar is leasen beter dan kopen? In deze blog leggen we graag de verschillen en voordelen van beide opties uit.

Lees verder
Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?
01-03-2024

Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?

Een volledige Hybride, of een plug-in hybride? Zijn deze twee niet hetzelfde? Ze worden in ieder geval vaak door elkaar gehaald desondanks hun grote populariteit in Nederland. In 2023 was maar liefst 24,4% van alle verkochte voertuigen een hybride, en 12,7% een plug-in hybride. Maar wat is het verschil tussen deze twee? En welke past beter bij jou? Dat leggen we graag uit in deze blog.

Lees verder