Algemene Periodieke Keuring bij Oostendorp

Wat is APK (Algemene Periodieke Keuring)? APK is de wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Is het weer tijd om jouw auto te laten keuren? Nieuwe auto's die op benzine rijden moeten vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens ieder jaar opnieuw. Nieuwe auto's die op diesel of lpg rijden, moeten de eerste keer na drie jaar worden gekeurd en daarna jaarlijks. Met een ongeldige APK mag niet met het voertuig worden gereden.

Plan een afspraak

Oostendorp Eindhoven

Oostendorp Eindhoven, gevestigd in de Autowijk van stadsdeel Woensel-Noord, is de Toyota dealer van Eindhoven, Nuenen, Geldrop, Valkenswaard, Best en omstreken. Jouw partij voor zorgeloos rijplezier. Ons team van professionals ontvangt je graag voor een vrijblijvend advies en staat klaar voor vakkundig onderhoud, reparaties & APK.

  • Gratis APK in combinatie met een onderhoudsbeurt. Met uitzondering van een Toyota budgetbeurt.
  • Een losse APK kost €49,95

Veelgestelde APK vragen in Eindhoven

Wat is een APK (algemene periodieke keuring) en waarom is het nodig voor mijn auto?
De APK is de wettelijk verplichte keuring die periodiek uitgevoerd moet worden om verkeersveiligheid te borgen en het milieu te beschermen. Tijdens de keuring wordt je auto op een tal van punten gecontroleerd, zoals remmen, verlichten, banden en uitstoot.
Hoe vaak moet mijn auto APK gekeurd worden?
De frequentie van de APK is afhankelijk van je auto en type brandstof. Bij een benzine of elektrische auto vanaf 2005, is de eerste keuring na 4 jaar, 6 jaar, 8 jaar en daarna jaarlijks. Een diesel of LPG auto dient bij een leeftijd van 3 jaar voor het eerst gedaan te worden, daarna jaarlijks.
Wat wordt er gecontroleerd tijdens een APK?

De APK bestaat uit 3 onderdelen: verkeersveiligheid, milieu & registratie.

- Het onderdeel verkeersveiligheid bestaat uit: Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

- Het onderdeel milieu bestaat uit: Uitstoot van uitlaatgassen en aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter en katalysator.

- Het onderdeel registratie bestaat uit: Kilometerstand, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Wat gebeurt er als mijn auto niet door de APK heen komt?
Komt je auto niet door de APK heen? Dan moet je de gebreken verhelpen en daarna laten herkeuren. Bij Oostendorp Autgroep kan je een APK combineren met een onderhoudsbeurt, zo zorgen wij ervoor dat je auto op orde is, voordat de APK wordt uitgevoerd. Daarnaast is de APK gratis in combinatie met een onderhoudsbeurt.

Bekijk onze series over onderhoud

Indien u het gebruik van cookies heeft geaccepteerd, dan wordt hier een video getoond. U kunt uw keuze wijzigen op de privacy pagina.

Onze werkplaatsen in Eindhoven

Oostendorp Toyota Eindhoven

Toyota Eindhoven

Pietersbergweg 31
5628 BS Eindhoven

Vandaag geopend

08:30 - 18:00

Oostendorp Suzuki Eindhoven

Suzuki Eindhoven

Pietersbergweg 31
5628 BS Eindhoven

Vandaag geopend

08:30 - 18:00