Banden wisselen bij Oostendorp Autogroep

Banden hebben een enorme impact op de efficiëntie, veiligheid en rijcomfort van je auto. Daarom is het belangrijk om je banden onder je auto te hebben liggen die in een goede staat verkeren. Een bandenwissel kan ervoor zorgen dat je veiliger, comfortabelere en zuiniger de weg op gaat. Bij Oostendorp Autogroep kun je je banden laten wisselen en tevens opslaan in het bandenhotel. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je opgeslagen banden veilig zijn weggestopt. Kies daarom de bandenservice van Oostendorp Autogroep.

Zijn je wielen of banden bij ons in opslag? Houd dan rekening met een doorlooptijd van 4 werkdagen. Wij zorgen ervoor dat ze op tijd voor u klaar staan. Voorkom een wachttijd en plan online een afspraak of bel direct onze bandenwissellijn: 088-2420311 voor een afspraak bij één van onze Oostendorp vestigingen in Eindhoven, Den Bosch, Helmond, Middelrode, Arnhem, Nijmegen, Tilburg, Oss, Uden of Venray.

Maak een afspraak

Onze bandenservices

- Wielenwissel (band-velg combinatie) - €49,50
- Bandenwissel incl. balanceren (losse banden) - €95,50
- Opslag in bandenhotel per seizoen (6 mnd) - €32,50
- Aanschaf winterbandenset/nieuwe banden - Prijs in overleg

Bandenopslag in het bandenhotel

Winterbanden en zomerbanden zijn zoals de naam het al zegt, seizoensgebonden of beter gezegd weersgebonden. Daarom is het natuurlijk extra handig als je jezelf geen zorgen hoeft te maken over de opslag van je banden.

Ons bandenhotel staat voor je open om jouw winter- of zomerbanden op te slaan. Een half jaar banden opslaan kan al voor €32,50.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte moet minimaal 1,6 mm zijn. Hebben je banden minder profieldiepte, dan mag je hier niet op rijden en komt de auto óók niet door de APK. Daarnaast zijn beschadigde banden (happen of bulten) ook aan vervanging toe. Wanneer je tijdens het rijden merkt dat je auto minder fijn rijdt, controleer dan ook altijd je banden.
Wanneer moet ik mijn zomerbanden wisselen voor winterbanden?
Zomerbanden worden al bij een temperatuur van 7 graden minder effectief. Wanneer je winterbanden het best kunt laten monteren is daarom dus ook afhankelijk van de weerstomstandigheden.
Heb ik voldoende aan all-season banden?
All-season banden zorgen ervoor dat je in elk seizoen comfortabel kunt rijden. Hierdoor hoef je je banden niet 2 keer jaarlijks te vervangen. Echter, als je in echt winterse omstandigheden wilt rijden, ben je beter af met winterbanden, al komt dit in Nederland vrijwel niet voor.
Hoe lang gaat een band mee?
De levensduur van een band is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Zo beïnvloedt het type band, maat, bandenspanning en rijstijl hoelang je setje banden meegaat. Controleer je banden daarom regelmatig.