5 voordelen van een hoge instap auto

30-03-2023
Afdeling
Particulier
Onderwerp
Overig

5 voordelen van een hoge instap auto

Jong of oud, groot of klein: een hoge instap auto biedt voordeel voor iedereen. Eenvoudig in- en uitstappen, soepel manoeuvreren, een gebalanceerde wegligging, verrassend veel ruimte en meer veiligheid: voordeel genoeg dus. Daarom in dit artikel: vijf voordelen van een hoge instap auto.

Voordeel 1. Makkelijk in- en uitstappen

Een open deur maar toch het benoemen waard: de hoge instap. De verhoogde deuropening biedt je meer instapcomfort ten opzichte van lage(re) auto’s. Vooral mensen met rugklachten merken een groot verschil, simpelweg omdat ze niet meer hoeven te bukken of strekken bij het in- of uitstappen.

Voordeel 2. Eenvoudig bewegen in en om de auto

De hoge instap is ook handig voor gezinnen met jonge kinderen. Hoge instap auto’s zijn namelijk bijna allemaal verrassend ruim. Gezinnen met hele jonge kinderen ervaren trouwens nóg een voordeel. De extra bewegingsruimte in en om de auto voorkomt onnodige belasting bij het tillen van een kind. Of het installeren van een kinderzitje.

Voordeel 3. Verhoogde zichtbaarheid

Tijdens het rijden houd je eenvoudig overzicht, simpelweg omdat je hoger zit dan veel andere weggebruikers. Dat maakt het niet alleen veiliger voor jou maar ook voor andere bestuurders: jij ziet hen beter en zij jou. De verhoogde zichtbaarheid heeft dus ook een positieve invloed op de rijveiligheid.

Voordeel 4. Betere wegligging

Een hoge instap auto heeft een betere wegligging. Dit geeft je meer stabiliteit en comfort tijdens het rijden. De langere wielbasis en het hogere zwaartepunt geven je een soepele en comfortabele rijervaring, in het bijzonder bij oneffen of hobbelige wegen. Daarnaast vermindert het risico op overhellen en onderstuur bij scherpe bochten, of plotselinge stuurbewegingen.

Voordeel 5. Meer opbergruimte

Tot slot geniet je met een hoge instap auto van meer opbergruimte. Handig wanneer je regelmatig veel spullen vervoert, of tijdens vakantie. En die opbergruimte kan eenvoudig worden uitgebreid met nóg meer opbergruimte, bijvoorbeeld met extra opbergvakken in de deuren of in het middenconsole.

Merken en modellen hoge instap auto's

Een auto met een hoge instap is eigenlijk gewoon een stoere SUV of MPV, uitgerust met slimme, handige en bovendien comfortabele opties. Hyundai biedt je bijvoorbeeld de stoere KONA, TUCSON, Santa Fe of de vooruitstrevende Nexo. Mazda heeft de galante CX-3, de CX-30 en de Mazda CX-5 in haar arsenaal: stijlvol én comfortabel. Mitsubishi heeft bijna uitsluitend hoge instap auto’s, namelijk de ASX, Eclipse Cross of Outlander. Ook de stoere Suzuki heeft een aantrekkelijk aanbod met de Ignis, de veelzijdige S-Cross, de robuuste Vitara en de avontuurlijke Jimny. Tot slot: Toyota. Kies je voor de Corolla Cross, C-HR, Prius+, Highlander of RAV4? Of ga je zelfs voor een éxtra hoge instap met de Toyota Land Cruiser?

Ben je er nou nog steeds niet helemaal uit welke auto met hoge instap bij jou past? Lees dan even ons blogitem over de 8 meest populaire Japanse auto's met hoge instap. Hierin zullen verschillende modellen verder toe worden gelicht om een nog beter beeld te krijgen welke (Japanse) auto met hoge instap het beste bij jou past!

Hoge instap occasion bij Oostendorp Autogroep

Bekijk ons aanbod hoge instap auto’s en plan vrijblijvend een alleszeggende proefrit in. Kies je een hoge instap auto uit onze unieke PLUS selectie, dan geniet je bovendien van 36 maanden garantie! Bekijk hier al onze hoge instap auto’s en maak een afspraak wanneer het jou uitkomt. Heb je in de tussentijd nog een extra vraag, laat het ons dan weten: wij helpen je altijd vooruit.

Bekijk onze voorraad hoge instap occasions

Andere nieuwsberichten

Tanken in het buitenland: handige tips
12-04-2024

Tanken in het buitenland: handige tips

Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan krijg je te maken met andere namen van brandstoffen. Ook de kleuren van de tankzuil kunnen in het buitenland nogal verschillen van wat je gewend bent in Nederland. Hierdoor bestaat de kans dat je de verkeerde brandstof tankt zonder dat je het door hebt. In deze blog geven we je daarom graag tips en meer informatie over het tanken in het buitenland. Zo voorkom je het tanken van de verkeerde brandstof.

Lees verder
Autorijden in de bergen: 5 handige tips
12-04-2024

Autorijden in de bergen: 5 handige tips

Bergwegen en steile hellingen, in Nederland kom je ze niet zo vaak tegen. Op vakantie is het daarom altijd even wennen als je op een bergweg terecht komt. Want bergwegen en steile hellingen vragen vaak om een andere manier van rijden. We geven je daarom graag een paar tips om stinkende remmen, een oververhitte motor of een kapotte koppeling te voorkomen. Zo kan je zorgeloos de weg op, wat natuurlijk altijd fijn is. Vooral tijdens de vakantie.

Lees verder
Top 5 populairste occasions tot €10.000
29-03-2024

Top 5 populairste occasions tot €10.000

Het eerste waar veel mensen naar kijken wanneer ze een auto kopen is het budget. Logisch natuurlijk, want de aankoop van een auto is een belangrijke financiële beslissing. Wij helpen je daarom graag bij het vinden van de populairste en beste auto’s binnen verschillende prijsklassen. We beginnen met onze populairste occasions tussen de €5.000 en €10.000.

Lees verder
Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen
25-03-2024

Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen

De zon krijgt langzaam weer de overhand. De temperaturen stijgen en de natuur komt tot leven. Traditioneel stappen veel automobilisten nu over op zomerbanden. Maar waarom is het zo belangrijk om nu je banden te wisselen? Er is namelijk geen wet die het gebruik van zomerbanden in ons land verplicht. Toch zijn er enkele goede redenen waarom je je banden beter kunt laten wisselen.

Lees verder
Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment
14-03-2024

Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment

De elektrische auto is wereldwijd erg populair. In 2023 zijn er wereldwijd ongeveer 10 miljoen volledig elektrische auto’s verkocht, waarvan ongeveer 110.000 in Nederland. Met de opkomst van de nieuwste accu-technologieën en veelbelovende ontwikkelingen rondom laadpalen is de verwachting dat elektrische auto’s alleen maar populairder zullen worden. Maar wat zijn onze populairste elektrische auto’s van dit moment? En wat is de beste elektrische auto voor jou?

Lees verder
Garantie bij Oostendorp Autogroep
13-03-2024

Garantie bij Oostendorp Autogroep

Als je een auto koopt bij Oostendorp Autogroep heb je standaard 12 maanden BOVAG-garantie. Auto’s uit onze plus selectie hebben zelfs 36 maanden garantie. Maar wat is BOVAG-garantie? En wat valt onder de BOVAG-garantie? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?
13-03-2024

Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?

Elektrisch rijden is een wereldwijde ontwikkeling die naar verwachting alleen maar groter zal worden. Wereldwijd neemt de productie, verkoop en populariteit van elektrische auto’s toe. Ook in Nederland zien we sinds 2017 een jaarlijkse toename van elektrische auto’s. In 2023 zijn er maar liefst 110.000 volledig elektrische auto's op kenteken gezet in Nederland. Maar waarom zijn elektrische auto’s zo populair? En wat kost elektrisch rijden? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?
01-03-2024

Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?

De aankoop van een auto is voor de meeste mensen een belangrijke financiële beslissing. Naast de aankoop van een huis is de aankoop van een auto vaak de tweede grootste uitgave voor Nederlandse gezinnen. Natuurlijk bestaat er ook de optie om een auto te leasen. Maar is leasen beter dan kopen? In deze blog leggen we graag de verschillen en voordelen van beide opties uit.

Lees verder
Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?
01-03-2024

Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?

Een volledige Hybride, of een plug-in hybride? Zijn deze twee niet hetzelfde? Ze worden in ieder geval vaak door elkaar gehaald desondanks hun grote populariteit in Nederland. In 2023 was maar liefst 24,4% van alle verkochte voertuigen een hybride, en 12,7% een plug-in hybride. Maar wat is het verschil tussen deze twee? En welke past beter bij jou? Dat leggen we graag uit in deze blog.

Lees verder