Japanse auto met hoge instap - Populairste modellen

03-05-2023
Afdeling
Particulier
Onderwerp
Kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe of tweedehandse betrouwbare auto met een hoge instap? Dan is een Japanse auto met hoge instap een uitstekende keuze. Een Japanse auto met hoge instap heeft over het algemeen een hogere zitpositie, waardoor je als bestuurder simpelweg een beter zicht hebt op de weg. Kortom, meer comfort en nóg veiliger.

Waarom een Japanse auto met hoge instap?

Er zijn enorm veel redenen te bedenken waarom een Japanse auto met hoge instap een uitstekende keuze is; Allereerst betrouwbaarheid. Japanse autofabrikanten staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid, wat betekent dat de kans zeer aannemelijk is dat je een auto in ontvangst neemt die lang meegaat en in verhouding weinig onderhoud nodig heeft. Verder beschikken Japanse auto’s vaak over de meest innovatieve technologieën, zoals rijhulpsystemen en infotainmentsystemen, die het rijden nóg comfortabeler maakt voor de bestuurder. Los van het feit dat Japanse auto’s met hoge instap over het algemeen een goede reputatie hebben op het gebied van betrouwbaarheid, zijn er nog enorm veel andere voordelen bij het rijden van een auto met hoge instap.

Lees vooral even alle voordelen van een hoge instap auto in onze andere blog!

Modellen Japanse auto’s met hoge instap

Er is een enorme lijst met Japanse auto’s die een hoge instap hebben, echter heeft iedere bestuurder zijn of haar eigen voorkeuren. Hieronder zullen verschillende voordelen en aspecten van de 8 meest populaire Japanse auto’s met hoge instap worden toegelicht.

Toyota RAV4

De Toyota RAV4 is over het algemeen een zeer populair model die al ruim 20 jaar op de Nederlandse markt te vinden is. Met een instaphoogte van 71,5 centimeter kan dit zeker worden beschouwd als een Japanse auto met hoge instap. Deze SUV heeft een uitstekende reputatie op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie. Met een enorm ruime kofferbak is deze auto met hoge instap uitstekend voor gezinnen en avonturiers.

Mazda CX-5

Met een instaphoogte van 74,8 centimeter behoort de Mazda CX-5 tot één van hoogste Japanse auto’s. Deze Japanse auto met hoge instap staat bekend om zijn premium interieur en zijn verfijnde rijeigenschappen. Met een instaphoogte als deze is dit model ideaal voor zowel senioren als voor gezinnen met jonge kinderen.

Suzuki Vitara

De Suzuki Vitara is een wat compactere SUV met een stoer en robuust ontwerp. Met een instaphoogte van 72,6 centimeter behoort dit model ook zeker tot één van de populairdere Japanse auto’s met hoge instap. Dit betrouwbare Suzuki model is al sinds 1988 op de markt en biedt enorm veel binnenruimte, waarin gemakkelijk vijf volwassenen inclusief bagage kan worden vervoerd.

Mitsubishi Outlander

De bekende Mitsubishi Outlander is een enorm ruime SUV met hoge instap en maar liefst 5 of zelfs 7 zitplaatsen. Dit model is dus uiterst geschikt voor ruime gezinnen, waar tevens de ruime laadruimte niet bij mag ontbreken. Het ruime interieur, de enorme laadruimte en de hogere instap (74,8 cm) maakt dit model een enorm populaire Japanse auto met hoge instap.

Binnenkant Japanse auto met hoge instap - Mitsubishi

Toyota C-HR

Met een instaphoogte van 70,1 centimeter behoort dit model tot de wat lagere Japanse auto’s met hoge instap. De Toyota C-HR is een stuk compacter dan de andere modellen die hierboven zijn besproken, maar dat betekent tegelijkertijd ook dat het verbruik een stuk beter is. Met een verbruik van 1 op 18,5 wordt dit Japanse model als zeer indrukwekkend gezien. Deze moderne en trendy crossover is de uitgelegen keuze voor bestuurders die op zoek zijn naar een combinatie van stijl én functionaliteit.

Suzuki S-Cross

De tweede Suzuki in dit rijtje is de Suzuki S-Cross. Een stoere en luxe SUV die voorzien is van slimme veiligheidssystemen en je raadt het al: een hoge instap. Dit Suzuki model zorgt met een instaphoogte van 69,4 centimeter voor een prettige rijervaring alom. Met plaats voor vijf volwassenen en een uiterst ruime bagageruimte is de Suzuki S-Cross een populaire keuze als men op zoek is naar een Japanse auto met hoge instap.

Mazda CX-3

De gestroomlijnde Mazda CX-3 is een populaire keuze voor mensen die opzoek zijn naar een opvallende, ruime en bovenal praktische Japanse auto met hoge instap (63,7 cm). Met geavanceerde technologieën, innovatieve ontwerpen en een hogere zitpositie biedt deze auto de bestuurders een uitstekende combinatie van prestaties, veiligheid en comfort.

Suzuki Jimny

En tot slot, de Suzuki Jimny. Een Japanse auto met hoge instap die zeker niet mag ontbreken in dit rijtje. Met de vierwielaandrijving van dit model en de uiterst hoge zit, biedt deze auto niet alleen comfort maar is het ook een uiterst veilige keuze. Deze compacte en stoere alleskunner heeft een instaphoogte van maar liefst 75 centimeter en staat in dit lijstje bovenaan de lijst als het gaat om de hoogte van de instap. Kortom, een enorm populair model dat ook uiterst geschikt is als bedrijfswagen.

Japanse auto met hoge instap bij Oostendorp Autogroep

Ben je nou op zoek naar een betrouwbare Japanse auto met hoge instap? Dan ben je bij Oostendorp Autogroep aan het juiste adres. Wij beschikken over een ruime voorraad aan zowel nieuwe als tweedehandse Japanse hoge instap auto’s.

Bekijk onze voorraad hoge instap auto’s

Andere nieuwsberichten

Tanken in het buitenland: handige tips
12-04-2024

Tanken in het buitenland: handige tips

Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan krijg je te maken met andere namen van brandstoffen. Ook de kleuren van de tankzuil kunnen in het buitenland nogal verschillen van wat je gewend bent in Nederland. Hierdoor bestaat de kans dat je de verkeerde brandstof tankt zonder dat je het door hebt. In deze blog geven we je daarom graag tips en meer informatie over het tanken in het buitenland. Zo voorkom je het tanken van de verkeerde brandstof.

Lees verder
Autorijden in de bergen: 5 handige tips
12-04-2024

Autorijden in de bergen: 5 handige tips

Bergwegen en steile hellingen, in Nederland kom je ze niet zo vaak tegen. Op vakantie is het daarom altijd even wennen als je op een bergweg terecht komt. Want bergwegen en steile hellingen vragen vaak om een andere manier van rijden. We geven je daarom graag een paar tips om stinkende remmen, een oververhitte motor of een kapotte koppeling te voorkomen. Zo kan je zorgeloos de weg op, wat natuurlijk altijd fijn is. Vooral tijdens de vakantie.

Lees verder
Top 5 populairste occasions tot €10.000
29-03-2024

Top 5 populairste occasions tot €10.000

Het eerste waar veel mensen naar kijken wanneer ze een auto kopen is het budget. Logisch natuurlijk, want de aankoop van een auto is een belangrijke financiële beslissing. Wij helpen je daarom graag bij het vinden van de populairste en beste auto’s binnen verschillende prijsklassen. We beginnen met onze populairste occasions tussen de €5.000 en €10.000.

Lees verder
Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen
25-03-2024

Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen

De zon krijgt langzaam weer de overhand. De temperaturen stijgen en de natuur komt tot leven. Traditioneel stappen veel automobilisten nu over op zomerbanden. Maar waarom is het zo belangrijk om nu je banden te wisselen? Er is namelijk geen wet die het gebruik van zomerbanden in ons land verplicht. Toch zijn er enkele goede redenen waarom je je banden beter kunt laten wisselen.

Lees verder
Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment
14-03-2024

Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment

De elektrische auto is wereldwijd erg populair. In 2023 zijn er wereldwijd ongeveer 10 miljoen volledig elektrische auto’s verkocht, waarvan ongeveer 110.000 in Nederland. Met de opkomst van de nieuwste accu-technologieën en veelbelovende ontwikkelingen rondom laadpalen is de verwachting dat elektrische auto’s alleen maar populairder zullen worden. Maar wat zijn onze populairste elektrische auto’s van dit moment? En wat is de beste elektrische auto voor jou?

Lees verder
Garantie bij Oostendorp Autogroep
13-03-2024

Garantie bij Oostendorp Autogroep

Als je een auto koopt bij Oostendorp Autogroep heb je standaard 12 maanden BOVAG-garantie. Auto’s uit onze plus selectie hebben zelfs 36 maanden garantie. Maar wat is BOVAG-garantie? En wat valt onder de BOVAG-garantie? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?
13-03-2024

Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?

Elektrisch rijden is een wereldwijde ontwikkeling die naar verwachting alleen maar groter zal worden. Wereldwijd neemt de productie, verkoop en populariteit van elektrische auto’s toe. Ook in Nederland zien we sinds 2017 een jaarlijkse toename van elektrische auto’s. In 2023 zijn er maar liefst 110.000 volledig elektrische auto's op kenteken gezet in Nederland. Maar waarom zijn elektrische auto’s zo populair? En wat kost elektrisch rijden? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?
01-03-2024

Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?

De aankoop van een auto is voor de meeste mensen een belangrijke financiële beslissing. Naast de aankoop van een huis is de aankoop van een auto vaak de tweede grootste uitgave voor Nederlandse gezinnen. Natuurlijk bestaat er ook de optie om een auto te leasen. Maar is leasen beter dan kopen? In deze blog leggen we graag de verschillen en voordelen van beide opties uit.

Lees verder
Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?
01-03-2024

Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?

Een volledige Hybride, of een plug-in hybride? Zijn deze twee niet hetzelfde? Ze worden in ieder geval vaak door elkaar gehaald desondanks hun grote populariteit in Nederland. In 2023 was maar liefst 24,4% van alle verkochte voertuigen een hybride, en 12,7% een plug-in hybride. Maar wat is het verschil tussen deze twee? En welke past beter bij jou? Dat leggen we graag uit in deze blog.

Lees verder