Garantie bij Oostendorp Autogroep

13-03-2024
Afdeling
Particulier
Onderwerp

Als je een auto koopt bij Oostendorp Autogroep heb je standaard 12 maanden BOVAG-garantie. Auto’s uit onze plus selectie hebben zelfs 36 maanden garantie. Maar wat is BOVAG-garantie? En wat valt onder de BOVAG-garantie? Dat leggen we je graag uit in deze blog. 

Altijd BOVAG-garantie

De 12 maanden BOVAG-garantie die wij bij Oostendorp Autogroep standaard aanbieden is een uitgebreidere garantie dan de meeste autodealers en garages aanbieden. Vaak geldt er namelijk een standaard garantie die uitsluitend geldig is op de motor en versnellingsbak. In de praktijk blijkt dat deze garantie op de motor en versnellingsbak meestal alleen bedoeld is voor inwendige draaiende (motor)onderdelen, en dus niet geldt voor de vele uitwendige motoronderdelen die relatief veel vaker stuk gaan en vervangen moeten worden. Deze standaard garantie betekent in de praktijk dus vaak niet zo veel. 

 

De 12 maanden BOVAG-garantie bij Oostendorp geldt op de hele auto, met uitzondering van de banden, ruiten en achteraf gemonteerde accessoires. Je hebt dus standaard tot 12 maanden na de aankoop recht op kosteloos herstel van gebreken die bij de aankoop niet zichtbaar waren. Naast de welbekende en bewezen betrouwbaarheid van al onze merken bieden wij dus uitgebreide garantie op onze auto’s. Zo zorgen wij ervoor dat jij altijd met een gerust hart op weg kan!

Oostendorp Plus-garantie: nog meer zekerheid!

Op alle auto's in onze Oostendorp PLUS-selectie zit extra Oostendorp Plus-garantie, en dat betekent nog meer zekerheid! 

 

Alle auto’s uit onze Oostendorp Plus-selectie hebben standaard 36 maanden garantie. Deze garantie bestaat uit de standaard 12 maanden BOVAG-garantie en aanvullend 24 maanden Oostendorp PLUS garantie tot 45.000 km.  

 

Ook de aanvullende Oostendorp PLUS garantie is volgens de BOVAG-voorwaarden en dekt dus veel meer dan alleen de motor en versnellingsbak!  

 

Aanvullend krijg je nog meer zekerheden met onze Plus-garantie. Zo heb je onder andere extra het eerste jaar 24/7 pechhulp in Europa, altijd een complete 360 graden check door ervaren merkspecialisten en een nieuwe APK bij aflevering!

Bekijk Plus-selectie Bekijk PLUS-garantie

Garantie van de merken van Oostendorp: op een rijtje

Oostendorp Autogroep is officieel merkdealer van de merken Toyota, Mazda, Hyundai, Suzuki en Honda. Al onze merken hebben natuurlijk ook hun eigen garantievoorwaarden. Welke garanties bieden onze merken? Dat zetten we graag hieronder voor je op een rijtje.

Toyota 10 jaar garantie

Toyota biedt nu tot 10 jaar garantie(*1) op alle auto’s als deze in onderhoud zijn bij een officiële Toyota dealer zoals Oostendorp Autogroep. Dit betreft een aanvullende garantie tot 10 jaar wanneer de standaard garantie van 3 of 5 jaar op jouw Toyota is verlopen. Je krijgt dus tot 10 jaar garantie op onder andere de motor, het remsysteem, het brandstofsysteem, het koelsysteem van de motor, de versnellingsbak, de airconditioning en elektrische systemen.  

 

Toyota biedt nu ook 10 jaar garantie op de (tractie)batterij van elektrische voertuigen. Deze garantie geldt voor de Toyota bZ4X, Proace Electric en de Proace City Electric

 

De batterijgarantie is 10 jaar geldig, tot maar liefst 300.000 kilometers en tot 70% van de oorspronkelijke netto batterijcapaciteit! Je krijgt tot 10 jaar batterijgarantie zolang jouw auto bij Toyota in onderhoud is. Uiteraard is de garantie overdraagbaar aan iedere nieuwe eigenaar van het voertuig. 

(*1)Jouw auto komt in aanmerking als: 

Bekijk PLUS-garantie

Bekijk de garantievoorwaarden van Toyota.

Hyundai Garantie 

Hyundai biedt standaard 5 jaar garantie op product- en fabricagefouten, zonder kilometerbeperking. Je krijgt binnen de garantieperiode ook twee keer per jaar een gratis voertuiginspectie. De garantie is van toepassing op alle nieuwe Hyundai personenauto’s die sinds 2011 in Nederland worden verkocht. Ook krijg je tot 12 jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit ten gevolge van fabricage- of materiaalfouten. Elektrische auto’s van Hyundai met hoogvoltagebatterijen hebben 8 jaar batterijgarantie tot 160.000 kilometers. Daarnaast krijg je levenslang gratis vervangend vervoer in binnen- en buitenland zolang je jouw Hyundai onderhoudt bij een officiële Hyundai dealer. De garantie kan worden overgedragen als de auto een nieuwe eigenaar krijgt binnen de garantieperiode. De nieuwe eigenaar moet wel het service- en garantieboekje in bezit krijgen. Bekijk de garantievoorwaarden van Hyundai

Suzuki garantie

Suzuki biedt 6 jaar garantie op nieuwe auto’s, tot een maximum van 150.000 kilometers. Je krijgt ook standaard 12 jaar carrosseriegarantie tegen het doorroesten van binnenuit. Ook zit er op nieuwe Suzuki’s een lakgarantie tot 3 jaar zonder kilometerbeperking. Op hybride auto’s van Suzuki krijg je 6 jaar garantie tot 150.000 kilometers die geldig is op de gecombineerde startmotor/dynamo, en extra vermogensmodule (Lithium ion batterij). Tijdens de garantieperiode kan de garantie worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar mits voldaan is aan de gestelde voorwaarden. Bekijk de garantievoorwaarden van Suzuki

Mazda garantie 

Bij Mazda krijg je 6 jaar garantie op nieuwe auto’s, tot een maximum van 150.000 kilometers. De garantie is gekoppeld aan de auto en dus overdraagbaar aan de volgende eigenaar. Bij Mazda krijg je 8 jaar garantie op lithium-ion batterijen met een maximum aantal van 160.000 kilometers. Verder krijg je 12 jaar carrosseriegarantie tegen het doorroesten van het plaatwerk. Bekijk de garantievoorwaarden van Mazda

Honda garantie

Honda biedt in eerste instantie een standaard fabrieksgarantie op nieuwe auto's van 3 jaar tot 100.000 kilometers. Binnen de eerste drie jaar heb je ook lakgarantie tegen corrosie ongeacht van het aantal afgelegde kilometers. Bij Honda krijg je tot 5 jaar garantie op de uitlaat(*2) tegen defecten en zichtbare perforaties door roestvorming. Daarnaast heb je bij Honda tot 12 jaar garantie op plaatwerk- en chassiscorrosie. De auto moet wel elke 12 maanden worden geïnspecteerd door een erkende Honda-dealer om aanspraak te kunnen blijven maken op de chassisgarantie.  

 

Ook op de elektrische auto's van Honda krijg je uiteraard garantie. Op de elektrische aandrijflijn (motor, i-MMD en onderdelen) van jouw elektrische Honda heb je garantie tegen materiaal- en fabricagefouten gedurende een periode van 5 jaar of 100.000 km.  

 

Dan is er ook garantie op de hoogspanningsaccu van jouw elektrische Honda. Voor een Full Hybrid Honda heb je tot 5 jaar of 100.000 kilometers garantie op de hoogspanningsaccu. Voor een Plug-in hybrid en Full Electric Honda heb je 8 jaar of 160.000 kilometers garantie op de hoogspanningsaccu.  

 

Dan krijg je ook garantie op de accucapaciteit. Honda garandeert dat de accu van Plug-in Hybrid en Full Electric auto’s minstens 70% van zijn capaciteit behoudt na 8 jaar of 160.000 km – wat het eerst wordt bereikt. Deze garantie geldt niet voor Full Hybrid auto's, aangezien de accu onder de 5 jaar aandrijflijngarantie valt.

Bekijk de garantievoorwaarden van Honda 

 

(*2)Uitlaatgarantie = Inbegrepen zijn het verdeelstuk, de leidingen, de dempers en de katalysator maar niet het hitteschild rondom de katalysator. 

Vraag voor alle actuele garantievoorwaarden naar meer informatie in de showroom of via onze klantenservice. 

Andere nieuwsberichten

10 Tips voor een lange én gezellige autorit
11-07-2024

10 Tips voor een lange én gezellige autorit

De zomer is hier en dat betekent maar één ding: tijd voor roadtrips! Of je nu met vrienden, familie of je geliefde op pad gaat, een lange autorit kan zowel een uitdaging als een groot avontuur zijn. Hier zijn 10 tips om je lange autorit in ieder geval supergezellig te maken!

Lees verder
Mooie Autoroutes én Fietsroutes in de Regio: Zuid-Gelderland, Oost-Brabant en Noord-Limburg
11-07-2024

Mooie Autoroutes én Fietsroutes in de Regio: Zuid-Gelderland, Oost-Brabant en Noord-Limburg

De zomer is dé perfecte tijd om eropuit te trekken en nieuwe plekken te ontdekken. En waar kun je dat beter doen dan in onze prachtige regio? Zuid-Gelderland, Oost-Brabant en Noord-Limburg barsten van de adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes. Of je nu van autorijden of fietsen houdt, hier zijn enkele routes die je deze zomer absoluut moet proberen!

Lees verder
Verkeersboetes in het buitenland: betalen of niet?
04-07-2024

Verkeersboetes in het buitenland: betalen of niet?

Tijdens je vakantie geflitst worden is vervelend, maar laat je niet misleiden door de gedachte dat een buitenlandse verkeersboete niet betaald hoeft te worden. Ook als buitenlander ben je verplicht deze boetes te betalen. In sommige gevallen kunnen ze zelfs via het CJIB worden geïnd. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Dat leggen we je graag uit in deze blog over verkeersboetes in het buitenland.

Lees verder
Tips en tricks: op vakantie met je EV
07-06-2024

Tips en tricks: op vakantie met je EV

Wat je vakantiebestemming ook is, een elektrische auto is een uitstekende manier om er te komen. Vooral als je goed voorbereid bent. We geven in dit artikel tips en tricks met betrekking tot een optimale voorbereiding.

Lees verder
PHEV’s vanaf 1 januari 2025 een stuk minder aantrekkelijk geprijsd in Nederland
07-06-2024

PHEV’s vanaf 1 januari 2025 een stuk minder aantrekkelijk geprijsd in Nederland

Auto’s met een plug-in hybride aandrijflijn (PHEV), dus zowel met een brandstof- als een elektromotor, zijn in ieder geval op papier zuinig en zodoende zorgt de lage bpm ervoor dat ze scherp geprijsd zijn in ons land. De praktijk is echter weerbarstiger, want ze zijn alleen zuinig als de berijder ze gebruikt zoals ze bedoeld zijn. Om die reden wordt de CO2-emissie per 1 januari 2025 op een andere manier berekend, waardoor PHEV’s ook in ons land een stuk prijziger worden.

Lees verder
ADAS-systemen zorgen voor comfortabele en veilige vakantieritten
07-06-2024

ADAS-systemen zorgen voor comfortabele en veilige vakantieritten

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) hebben een revolutie teweeggebracht in de auto-industrie met functies als botsingvermijding en waarschuwingen voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook. ADAS biedt echter voordelen die verder gaan dan veiligheid alleen, voordelen die juist tijdens een lange vakantierit duidelijk naar voren komen.

Lees verder
Hybride- en elektrische auto's met een verrassend sportief karakter
06-06-2024

Hybride- en elektrische auto's met een verrassend sportief karakter

Hybride- en elektrische auto's met sportief karakter (Met 4 voorbeelden)

Lees verder
De nieuwe Toyota GR Yaris: een rally-ervaring op de weg
06-06-2024

De nieuwe Toyota GR Yaris: een rally-ervaring op de weg

De nieuwe Toyota GR Yaris: een rally-ervaring op de weg

Lees verder
De 8 beste sportieve gezinsauto's van 2024
27-05-2024

De 8 beste sportieve gezinsauto's van 2024

Een sportieve tweedehands gezinsauto biedt comfortabel rijden en verbeterde veiligheid. Voordat je een keuze maakt, is het essentieel om je specifieke behoeften te overwegen, zoals ruimte voor een groeiend gezin, trekkracht voor caravanvakanties of zuinigheid voor lange afstanden. Bekijk onze selectie van de 8 beste tweedehands modellen van 2024, die verschillende behoeften zoals ruimte, trekkracht en zuinigheid adresseren. Dit overzicht helpt je bij het vinden van de ideale sportieve gezinsauto die past bij jouw levensstijl.

Lees verder