Garantie bij Oostendorp Autogroep

13-03-2024
Afdeling
Particulier
Onderwerp

Garantie bij Oostendorp Autogroep

Als je een auto koopt bij Oostendorp Autogroep heb je standaard 12 maanden BOVAG-garantie. Auto’s uit onze plus selectie hebben zelfs 36 maanden garantie. Maar wat is BOVAG-garantie? En wat valt onder de BOVAG-garantie? Dat leggen we je graag uit in deze blog. 

Altijd BOVAG-garantie

De 12 maanden BOVAG-garantie die wij bij Oostendorp Autogroep standaard aanbieden is een uitgebreidere garantie dan de meeste autodealers en garages aanbieden. Vaak geldt er namelijk een standaard garantie die uitsluitend geldig is op de motor en versnellingsbak. In de praktijk blijkt dat deze garantie op de motor en versnellingsbak meestal alleen bedoeld is voor inwendige draaiende (motor)onderdelen, en dus niet geldt voor de vele uitwendige motoronderdelen die relatief veel vaker stuk gaan en vervangen moeten worden. Deze standaard garantie betekent in de praktijk dus vaak niet zo veel. 

 

De 12 maanden BOVAG-garantie bij Oostendorp geldt op de hele auto, met uitzondering van de banden, ruiten en achteraf gemonteerde accessoires. Je hebt dus standaard tot 12 maanden na de aankoop recht op kosteloos herstel van gebreken die bij de aankoop niet zichtbaar waren. Naast de welbekende en bewezen betrouwbaarheid van al onze merken bieden wij dus uitgebreide garantie op onze auto’s. Zo zorgen wij ervoor dat jij altijd met een gerust hart op weg kan!

Oostendorp Plus-garantie: nog meer zekerheid!

Op alle auto's in onze Oostendorp PLUS-selectie zit extra Oostendorp Plus-garantie, en dat betekent nog meer zekerheid! 

 

Alle auto’s uit onze Oostendorp Plus-selectie hebben standaard 36 maanden garantie. Deze garantie bestaat uit de standaard 12 maanden BOVAG-garantie en aanvullend 24 maanden Oostendorp PLUS garantie tot 45.000 km.  

 

Ook de aanvullende Oostendorp PLUS garantie is volgens de BOVAG-voorwaarden en dekt dus veel meer dan alleen de motor en versnellingsbak!  

 

Aanvullend krijg je nog meer zekerheden met onze Plus-garantie. Zo heb je onder andere extra het eerste jaar 24/7 pechhulp in Europa, altijd een complete 360 graden check door ervaren merkspecialisten en een nieuwe APK bij aflevering!

Bekijk Plus-selectie Bekijk PLUS-garantie

Garantie van de merken van Oostendorp: op een rijtje

Oostendorp Autogroep is officieel merkdealer van de merken Toyota, Mazda, Hyundai, Suzuki en Honda. Al onze merken hebben natuurlijk ook hun eigen garantievoorwaarden. Welke garanties bieden onze merken? Dat zetten we graag hieronder voor je op een rijtje.

Toyota 10 jaar garantie

Toyota biedt nu tot 10 jaar garantie(*1) op alle auto’s als deze in onderhoud zijn bij een officiële Toyota dealer zoals Oostendorp Autogroep. Dit betreft een aanvullende garantie tot 10 jaar wanneer de standaard garantie van 3 of 5 jaar op jouw Toyota is verlopen. Je krijgt dus tot 10 jaar garantie op onder andere de motor, het remsysteem, het brandstofsysteem, het koelsysteem van de motor, de versnellingsbak, de airconditioning en elektrische systemen.  

 

Toyota biedt nu ook 10 jaar garantie op de (tractie)batterij van elektrische voertuigen. Deze garantie geldt voor de Toyota bZ4X, Proace Electric en de Proace City Electric

 

De batterijgarantie is 10 jaar geldig, tot maar liefst 300.000 kilometers en tot 70% van de oorspronkelijke netto batterijcapaciteit! Je krijgt tot 10 jaar batterijgarantie zolang jouw auto bij Toyota in onderhoud is. Uiteraard is de garantie overdraagbaar aan iedere nieuwe eigenaar van het voertuig. 

(*1)Jouw auto komt in aanmerking als: 

Bekijk PLUS-garantie

Bekijk de garantievoorwaarden van Toyota.

Hyundai Garantie 

Hyundai biedt standaard 5 jaar garantie op product- en fabricagefouten, zonder kilometerbeperking. Je krijgt binnen de garantieperiode ook twee keer per jaar een gratis voertuiginspectie. De garantie is van toepassing op alle nieuwe Hyundai personenauto’s die sinds 2011 in Nederland worden verkocht. Ook krijg je tot 12 jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit ten gevolge van fabricage- of materiaalfouten. Elektrische auto’s van Hyundai met hoogvoltagebatterijen hebben 8 jaar batterijgarantie tot 160.000 kilometers. Daarnaast krijg je levenslang gratis vervangend vervoer in binnen- en buitenland zolang je jouw Hyundai onderhoudt bij een officiële Hyundai dealer. De garantie kan worden overgedragen als de auto een nieuwe eigenaar krijgt binnen de garantieperiode. De nieuwe eigenaar moet wel het service- en garantieboekje in bezit krijgen. Bekijk de garantievoorwaarden van Hyundai

Suzuki garantie

Suzuki biedt 6 jaar garantie op nieuwe auto’s, tot een maximum van 150.000 kilometers. Je krijgt ook standaard 12 jaar carrosseriegarantie tegen het doorroesten van binnenuit. Ook zit er op nieuwe Suzuki’s een lakgarantie tot 3 jaar zonder kilometerbeperking. Op hybride auto’s van Suzuki krijg je 6 jaar garantie tot 150.000 kilometers die geldig is op de gecombineerde startmotor/dynamo, en extra vermogensmodule (Lithium ion batterij). Tijdens de garantieperiode kan de garantie worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar mits voldaan is aan de gestelde voorwaarden. Bekijk de garantievoorwaarden van Suzuki

Mazda garantie 

Bij Mazda krijg je 6 jaar garantie op nieuwe auto’s, tot een maximum van 150.000 kilometers. De garantie is gekoppeld aan de auto en dus overdraagbaar aan de volgende eigenaar. Bij Mazda krijg je 8 jaar garantie op lithium-ion batterijen met een maximum aantal van 160.000 kilometers. Verder krijg je 12 jaar carrosseriegarantie tegen het doorroesten van het plaatwerk. Bekijk de garantievoorwaarden van Mazda

Honda garantie

Honda biedt in eerste instantie een standaard fabrieksgarantie op nieuwe auto's van 3 jaar tot 100.000 kilometers. Binnen de eerste drie jaar heb je ook lakgarantie tegen corrosie ongeacht van het aantal afgelegde kilometers. Bij Honda krijg je tot 5 jaar garantie op de uitlaat(*2) tegen defecten en zichtbare perforaties door roestvorming. Daarnaast heb je bij Honda tot 12 jaar garantie op plaatwerk- en chassiscorrosie. De auto moet wel elke 12 maanden worden geïnspecteerd door een erkende Honda-dealer om aanspraak te kunnen blijven maken op de chassisgarantie.  

 

Ook op de elektrische auto's van Honda krijg je uiteraard garantie. Op de elektrische aandrijflijn (motor, i-MMD en onderdelen) van jouw elektrische Honda heb je garantie tegen materiaal- en fabricagefouten gedurende een periode van 5 jaar of 100.000 km.  

 

Dan is er ook garantie op de hoogspanningsaccu van jouw elektrische Honda. Voor een Full Hybrid Honda heb je tot 5 jaar of 100.000 kilometers garantie op de hoogspanningsaccu. Voor een Plug-in hybrid en Full Electric Honda heb je 8 jaar of 160.000 kilometers garantie op de hoogspanningsaccu.  

 

Dan krijg je ook garantie op de accucapaciteit. Honda garandeert dat de accu van Plug-in Hybrid en Full Electric auto’s minstens 70% van zijn capaciteit behoudt na 8 jaar of 160.000 km – wat het eerst wordt bereikt. Deze garantie geldt niet voor Full Hybrid auto's, aangezien de accu onder de 5 jaar aandrijflijngarantie valt.

Bekijk de garantievoorwaarden van Honda 

 

(*2)Uitlaatgarantie = Inbegrepen zijn het verdeelstuk, de leidingen, de dempers en de katalysator maar niet het hitteschild rondom de katalysator. 

Vraag voor alle actuele garantievoorwaarden naar meer informatie in de showroom of via onze klantenservice. 

Andere nieuwsberichten

Tanken in het buitenland: handige tips
12-04-2024

Tanken in het buitenland: handige tips

Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan krijg je te maken met andere namen van brandstoffen. Ook de kleuren van de tankzuil kunnen in het buitenland nogal verschillen van wat je gewend bent in Nederland. Hierdoor bestaat de kans dat je de verkeerde brandstof tankt zonder dat je het door hebt. In deze blog geven we je daarom graag tips en meer informatie over het tanken in het buitenland. Zo voorkom je het tanken van de verkeerde brandstof.

Lees verder
Autorijden in de bergen: 5 handige tips
12-04-2024

Autorijden in de bergen: 5 handige tips

Bergwegen en steile hellingen, in Nederland kom je ze niet zo vaak tegen. Op vakantie is het daarom altijd even wennen als je op een bergweg terecht komt. Want bergwegen en steile hellingen vragen vaak om een andere manier van rijden. We geven je daarom graag een paar tips om stinkende remmen, een oververhitte motor of een kapotte koppeling te voorkomen. Zo kan je zorgeloos de weg op, wat natuurlijk altijd fijn is. Vooral tijdens de vakantie.

Lees verder
Top 5 populairste occasions tot €10.000
29-03-2024

Top 5 populairste occasions tot €10.000

Het eerste waar veel mensen naar kijken wanneer ze een auto kopen is het budget. Logisch natuurlijk, want de aankoop van een auto is een belangrijke financiële beslissing. Wij helpen je daarom graag bij het vinden van de populairste en beste auto’s binnen verschillende prijsklassen. We beginnen met onze populairste occasions tussen de €5.000 en €10.000.

Lees verder
Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen
25-03-2024

Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen

De zon krijgt langzaam weer de overhand. De temperaturen stijgen en de natuur komt tot leven. Traditioneel stappen veel automobilisten nu over op zomerbanden. Maar waarom is het zo belangrijk om nu je banden te wisselen? Er is namelijk geen wet die het gebruik van zomerbanden in ons land verplicht. Toch zijn er enkele goede redenen waarom je je banden beter kunt laten wisselen.

Lees verder
Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment
14-03-2024

Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment

De elektrische auto is wereldwijd erg populair. In 2023 zijn er wereldwijd ongeveer 10 miljoen volledig elektrische auto’s verkocht, waarvan ongeveer 110.000 in Nederland. Met de opkomst van de nieuwste accu-technologieën en veelbelovende ontwikkelingen rondom laadpalen is de verwachting dat elektrische auto’s alleen maar populairder zullen worden. Maar wat zijn onze populairste elektrische auto’s van dit moment? En wat is de beste elektrische auto voor jou?

Lees verder
Garantie bij Oostendorp Autogroep
13-03-2024

Garantie bij Oostendorp Autogroep

Als je een auto koopt bij Oostendorp Autogroep heb je standaard 12 maanden BOVAG-garantie. Auto’s uit onze plus selectie hebben zelfs 36 maanden garantie. Maar wat is BOVAG-garantie? En wat valt onder de BOVAG-garantie? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?
13-03-2024

Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?

Elektrisch rijden is een wereldwijde ontwikkeling die naar verwachting alleen maar groter zal worden. Wereldwijd neemt de productie, verkoop en populariteit van elektrische auto’s toe. Ook in Nederland zien we sinds 2017 een jaarlijkse toename van elektrische auto’s. In 2023 zijn er maar liefst 110.000 volledig elektrische auto's op kenteken gezet in Nederland. Maar waarom zijn elektrische auto’s zo populair? En wat kost elektrisch rijden? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?
01-03-2024

Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?

De aankoop van een auto is voor de meeste mensen een belangrijke financiële beslissing. Naast de aankoop van een huis is de aankoop van een auto vaak de tweede grootste uitgave voor Nederlandse gezinnen. Natuurlijk bestaat er ook de optie om een auto te leasen. Maar is leasen beter dan kopen? In deze blog leggen we graag de verschillen en voordelen van beide opties uit.

Lees verder
Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?
01-03-2024

Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?

Een volledige Hybride, of een plug-in hybride? Zijn deze twee niet hetzelfde? Ze worden in ieder geval vaak door elkaar gehaald desondanks hun grote populariteit in Nederland. In 2023 was maar liefst 24,4% van alle verkochte voertuigen een hybride, en 12,7% een plug-in hybride. Maar wat is het verschil tussen deze twee? En welke past beter bij jou? Dat leggen we graag uit in deze blog.

Lees verder