Wat is een grote beurt?

De grote beurt is een onderhoudsbeurt voor je auto waarbij de auto wordt geïnspecteerd door een gekwalificeerde technicus. Hierbij worden een reeks tests en controles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat je auto helemaal in orde is. Daarnaast wordt er het nodige onderhoud aan je auto gepleegd. Olie en filters worden vervangen en vloeistoffen worden bijgevuld. Een groter onderhoud kan helpen om eventuele problemen met je auto op te sporen voordat ze ernstig worden, en kan ook de brandstofefficiëntie en de prestaties verbeteren. De grote beurt is een essentieel onderdeel van het in goede staat houden van een auto.

Wat kost een grote beurt?

De kosten van een grote beurt zijn afhankelijk van uw auto. Zo kan een goed en regelmatig onderhouden auto een stuk voordeliger zijn dan een niet-onderhouden auto. Het combineren van een onderhoudsbeurt met APK is echter wel áltijd voordelig, waarbij de APK gratis uitgevoerd kan worden. Hierdoor hoef je ook minder vaak naar de garage!

Wanneer is een grote beurt nodig?

Nieuwere auto's geven doorgaans zelf op het display aan wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is. Tegenwoordig zijn onderhoudsbeurten vaker gebaseerd op het aantal kilometers dan dat ze op vaste periodes staan. Hoe vaak je een grote beurt & kleine beurt nodig hebt is afhankelijk van jouw auto. Echter, raden we aan dit regelmatig te doen en de aanbevelingen in de auto op het display of het onderhoudsboekje te volgen.

Voor de grote beurt van jouw auto kun je terecht bij een van de Oostendorp vestigingen in Eindhoven, Den Bosch, Helmond, Middelrode, Arnhem, Nijmegen, Oss, Uden, Venray of Tilburg.