Elektrisch rijden

11-04-2022
Afdeling
Particulier
Onderwerp
Elektrisch rijden

Elektrisch rijden

Milieubewust, comfortabel en ontspannen. Zo omschrijven wij de elektrische rijbeleving anno 2022. En met een CO2-uitstoot van 0 ben je super duurzaam bezig. Dat is goed voor jou én voor het milieu. Bovendien is een elektrische auto onderhoudsarm en bespaar je dus eenvoudig op onderhoud, omdat een elektrische auto aanzienlijk minder onderdelen heeft dan een brandstofauto. Naast dat je bespaart op onderhoud, bespaar je ook op de overige kosten. Een elektrische auto is namelijk wegenbelastingvrij én is het laden aantrekkelijk geprijsd. Je kunt al (thuis)laden vanaf 22 cent per kilowatt.

Actieradius, rijbereik of range. Hoe ver brengt een elektrische auto je?

Waar je een brandstofauto eenvoudig volgooit bij ieder tankstation, is het met een elektrische auto toch iets meer plannen en afstemmen. Toch? Niet gevreesd. Dankzij het uitgebreide laadnetwerk in Nederland en met eventueel een persoonlijk laadpunt aan huis, is het laden slechts een fluitje van een cent. Wist je dat je zelf ook nog invloed kunt uitoefenen op je actieradius:

  • De route die je kiest heeft impact op je rijbereik, het verbruik op de snelweg is namelijk vele malen hoger dan binnendoor.
  • Jouw rijstijl heeft direct impact op de range. Laat de auto uitrollen en maak optimaal gebruik van de energie die je erin hebt gestopt tijdens het accelereren. Regeneratief remmen levert direct energie op.
  • Gebruik stoelverwarming, indien je daarover beschikt, in plaats van algemene verwarming. Of verwarm de auto voor als je deze aan de laadpaal hebt staan, de accu komt dan alvast op temperatuur wat weer een positieve invloed heeft op het rijbereik.

Van bijtanken naar opladen. Dit is het moment voor elektrisch

Ook overstappen op elektrisch? Dan is dit het moment. Ga voor elektrisch en geniet ook gegarandeerd van een ontspannen, groene en soepele rijbeleving. Ga je zakelijk de overstap maken naar elektrisch? Dan rijd je dit jaar voor slechts 16% bijtelling. 100% elektrisch. 100% rijplezier.

Een greep uit ons aanbod


Bekijk al onze elektrische auto's