Waarom kiezen voor een auto met hoge instap?

25-05-2023
Afdeling
Particulier
Onderwerp
Occasions

Waarom kiezen voor een auto met hoge instap?

Wat is een auto met een hoge instap?

Een auto met een hoge instap is een voertuig waarbij de zitting en het bestuurdersgedeelte hoger geplaatst zijn dan bij reguliere auto's. Dit zorgt ervoor dat het instappen en uitstappen gemakkelijker en comfortabeler is, vooral voor mensen met beperkte mobiliteit, oudere bestuurders, mensen met rugklachten of lange mensen. Daarnaast biedt een auto met een hoge instap voordelen voor ouders van jonge kinderen, aangezien het bukken bij het plaatsen van kinderzitjes en het vastklikken van gordels minder belastend wordt.


Voordelen van een auto met hoge instap

Comfortabel instappen en uitstappen

Een van de belangrijkste voordelen van een auto met een hoge instap is het comfortabele instap- en uitstapgemak. De zitting bevindt zich op een hoogte waarbij je zonder veel inspanning in de stoel kunt glijden. Dit vermindert de belasting op gewrichten, zoals de knieën en de rug, en maakt het reizen aangenamer, vooral voor senioren, mensen met rugklachten en lange mensen. Het verminderde bukken en strekken bij het in- en uitstappen draagt bij aan een betere mobiliteit en minder ongemak.


  1. Betere zichtbaarheid en overzicht
    Een hogere zitpositie in een auto met hoge instap biedt een beter zicht op de weg en het verkeer om je heen. Hierdoor kun je gemakkelijker obstakels, verkeersborden en andere voertuigen zien, wat de veiligheid verhoogt. Daarnaast geeft het hogere zitniveau een groter gevoel van controle en overzicht tijdens het rijden. Dit is met name handig in drukke verkeerssituaties of bij het parkeren, waar een goed zicht van cruciaal belang is.

Ruimer interieur en praktisch gebruiksgemak
Auto's met een hoge instap bieden vaak een ruim interieur en een praktische indeling. Dit zorgt voor voldoende beenruimte en comfort voor zowel bestuurders als passagiers. De hogere daklijn zorgt ook voor meer hoofdruimte, wat vooral gewaardeerd wordt door lange mensen. Daarnaast hebben deze auto's meestal een ruime bagageruimte, waardoor ze geschikt zijn voor lange reizen, boodschappen of het vervoeren van grote voorwerpen. Ook het plaatsen en vastmaken van kinderzitjes wordt gemakkelijker door de hogere zitpositie, waardoor ouders van jonge kinderen profiteren van het gebruiksgemak.

Lees alle voordelen van een hoge instap auto in ons andere blogitem!


Wanneer kies je voor een auto met een hoge instap?

Auto's met een hoge instap zijn vooral populair in de volgende situaties:


1. Senioren en mensen met rugklachten: Voor senioren en mensen met rugklachten biedt een auto met hoge instap comfort en gemak bij het instappen en uitstappen. De verminderde belasting op gewrichten draagt bij aan een comfortabele rijervaring en kan pijn en ongemak verminderen.


2. Lange mensen: Lange mensen ervaren vaak meer comfort in een auto met een hogere instap, omdat ze meer ruimte hebben om hun benen comfortabel te plaatsen tijdens het rijden. Daarnaast

biedt de extra hoofdruimte in het interieur een comfortabele rijervaring voor mensen met een bovengemiddelde lengte.


3. Ouders van jonge kinderen: Het plaatsen van kinderzitjes en het vastklikken van gordels wordt eenvoudiger in een auto met hoge instap. Ouders hoeven minder diep te bukken, wat het gedoe bij het gebruik van kinderzitjes vermindert. Dit draagt bij aan het comfort en de veiligheid van zowel de kinderen als de ouders.


4. Actieve levensstijl en bagagebehoeften: Een auto met hoge instap biedt voldoende ruimte voor het vervoeren van sportuitrusting, boodschappen, bagage en andere grote voorwerpen. Dit maakt het een geschikte keuze voor mensen met een actieve levensstijl of voor diegenen die regelmatig veel spullen moeten vervoeren.


5. Verbeterde zichtbaarheid en veiligheid: Het betere zicht en overzicht vanuit een auto met hoge instap dragen bij aan een veiligere rijervaring. Een goed zicht op de weg en het verkeer vermindert de kans op ongelukken en vergroot de reactietijd in gevaarlijke situaties.


Conclusie

Een auto met een hoge instap biedt verschillende voordelen, zoals comfortabel instappen en uitstappen, verbeterde zichtbaarheid en overzicht, een ruimer interieur en praktisch gebruiksgemak. Het is een ideale keuze voor senioren, mensen met rugklachten, lange mensen, ouders van jonge kinderen en mensen met een actieve levensstijl. Met de vele voordelen die het biedt, is een auto met hoge instap het overwegen waard voor wie op zoek is naar gemak, comfort en veiligheid tijdens het autorijden. Of het nu gaat om het dagelijkse woon-werkverkeer, familie-uitstapjes of avontuurlijke reizen, een auto met hoge instap kan de rijervaring aanzienlijk verbeteren

Indien u het gebruik van cookies heeft geaccepteerd, dan wordt hier een video getoond. U kunt uw keuze wijzigen op de privacy pagina.

Andere nieuwsberichten

MAZDA CX-5: 6 jaar de populairste trekauto in Nederland! 
12-02-2024

MAZDA CX-5: 6 jaar de populairste trekauto in Nederland! 

De Mazda CX-5 is nu voor het zesde opeenvolgende jaar de meest populaire caravantrekker van Nederland. Volgens ACSI is meer dan 9% van alle caravantrekkers in Nederland een Mazda CX-5.

Lees verder
Ga je wintersporten in plaats van carnavallen? Houd hier dan rekening mee.
08-02-2024

Ga je wintersporten in plaats van carnavallen? Houd hier dan rekening mee.

Indien je met je auto naar je wintersportbestemming rijdt, dan is het verstandig je voor te bereiden. Graag willen we wat tips geven waarmee berijders veilig op pad gaan richting de hopelijk dik besneeuwde bergen. Er is bijvoorbeeld veel onwetendheid over de winterbandenplicht in Duitsland.

Lees verder
Je eerste auto kopen
02-02-2024

Je eerste auto kopen

Wij begrijpen als geen ander hoe opwindend en tegelijkertijd uitdagend het kan zijn om je eerste auto te kopen. Het is een mijlpaal die gepaard gaat met veel keuzes en overwegingen. Maar geen nood: wij helpen je.

Lees verder
Voor bestelauto’s moet je straks BPM betalen, behalve elektrische. Hoe zit dat?
01-02-2024

Voor bestelauto’s moet je straks BPM betalen, behalve elektrische. Hoe zit dat?

Niet elke ondernemer weet het wellicht, maar naast de BTW-teruggave van je aangeschafte bestelauto heb je ook een ander voordeel. Je hoeft geen BPM te betalen, op dit moment althans. Bestelauto’s zijn tot 2025 vrijgesteld van BPM

Lees verder
Dé nieuwe automodellen van 2024
26-01-2024

Dé nieuwe automodellen van 2024

Het Nederlandse wegdek verwelkomt dit jaar veel nieuwe automodellen. Sommige automerken trakteren ons op een volledig nieuw model, zoals Mazda’s CX-80, terwijl andere ons verwennen met een langverwachte make-over van een waanzinnig populair model, zoals de Toyota Land Cruiser. Daarom dit korte overzicht van dé vier nieuwe automodellen van 2024!

Lees verder
Partnership met FC Den Bosch vernieuwd
11-01-2024

Partnership met FC Den Bosch vernieuwd

Oostendorp Autogroep en FC Den Bosch hebben hun succesvolle partnership met twee jaar verlengd. En daar zijn we ontzettend trots op, niet in de laatste plaats omdat de samenwerking inmiddels op 30 jaar(!) staat en dat is natuurlijk heel bijzonder! Of zoals Tommie van Alphen, algemeen directeur van FC Den Bosch zegt: "Dit is uniek in het betaalde voetbal!".

Lees verder
10 belangrijke aandachtspunten tijdens een proefrit
23-11-2023

10 belangrijke aandachtspunten tijdens een proefrit

Een proefrit is een belangrijk onderdeel van het aankoopproces van een auto. En laten we eerlijk zijn: ook gewoon heel leuk! Het is wel belangrijk om op verschillende aspecten van de auto te letten. Wij hebben de 10 belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
De Hyundai KONA Electric versus de auto van het jaar 2023
22-11-2023

De Hyundai KONA Electric versus de auto van het jaar 2023

Voor het eerst in de geschiedenis won een Jeep de titel Auto van het jaar. De volledig elektrisch aangedreven Jeep Avenger versloeg met ruim 87 punten de favoriet. Maar met de komst van een nieuwe Hyundai KONA Electric, is er een nieuwe kanshebber. Misschien zelfs de nieuwe favoriet.

Lees verder
Rijvaardigheidstips voor de veranderende weersomstandigheden
06-11-2023

Rijvaardigheidstips voor de veranderende weersomstandigheden

We genoten dit jaar van een heerlijke indian summer. Maar nu de weersomstandigheden snel veranderen met een bijna kenmerkende, Nederlandse wispelturigheid, is een korte opfriscursus ‘Rijvaardigheid tijdens slechte(re) weersomstandigheden’ op z’n plek.

Lees verder