Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment

14-03-2024
Afdeling
Particulier
Onderwerp
Elektrisch rijden

Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment

De elektrische auto is wereldwijd erg populair. In 2023 zijn er wereldwijd ongeveer 10 miljoen volledig elektrische auto’s verkocht, waarvan ongeveer 110.000 in Nederland. Met de opkomst van de nieuwste accu-technologieën en veelbelovende ontwikkelingen rondom laadpalen is de verwachting dat elektrische auto’s alleen maar populairder zullen worden. Maar wat zijn onze populairste elektrische auto’s van dit moment? En wat is de beste elektrische auto voor jou? Dat leggen we je graag uit in deze blog. 

Waarom elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kent veel voordelen volgens eigenaren van elektrische voertuigen. De fijne rijeigenschappen en lage gebruikskosten worden vooral genoemd als grote voordelen. Daarnaast vinden eigenaren van elektrische auto’s het fijn dat ze een positieve bijdrage leveren aan het milieu door de beperkte uitstoot van CO2. Opvallend is dat maar liefst 95% van alle EV-rijders aangeeft dat hun volgende auto waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk ook een elektrische auto zal zijn. Elektrisch rijden wordt door eigenaren van elektrische auto’s dus gekenmerkt als fijn, voordelig in gebruik en positief voor het milieu. 

Top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment

1) Toyota bZ4X

De bZ4X is een stijlvolle, volledig elektrische SUV van Toyota. De bZ4X is de eerste in de reeks emissievrije voertuigen van Toyota. De bZ-serie staat voor ‘Beyond Zero’. De bZ4X is een volledig elektrische SUV met een stijlvol en modern design. De bZ4X beschikt over de nieuwste technologieën, zoals een steer-by-wire-stuursysteem, geavanceerde veiligheidssystemen en een intuïtief infotainmentsysteem. De Toyota bZ4X is overigens de eerste elektrische SUV die Toyota zelf heeft ontwikkeld. De actieradius van de Toyota bZ4X ligt op circa 500 kilometer met een volle accu. De bZ4X is ideaal voor iemand die op zoek is naar de laatste technologieën en innovaties in een volledig elektrische auto. Meer informatie

Bekijk de Toyota bZ4X

2) Hyundai IONIQ 5

De Hyundai IONIQ 5 is een volledig elektrische SUV met een futuristisch design en een ruim interieur. De auto is gebaseerd op het E-GMP platform van Hyundai. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor elektrische auto’s. De Hyundai IONIQ 5 is leverbaar in twee versies, de 58 kWh-versie en de 77,4 kWh-versie. De maximale actieradius van de Hyundai IONIQ 5 is 507 kilometer. De Hyundai IONIQ 5 is een van de eerste elektrische auto’s met een 800V-systeem. Hierdoor laadt de IONIQ 5 ultrasnel op, en presteert de auto consequent op hoog niveau. Verder is het een zeer veilige auto, uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen. De Hyundai IONIQ 5 heeft 5 sterren gekregen voor veiligheid van het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro NCAP. De Hyundai IONIQ 5 is perfect als je op zoek bent naar een veilige en opvallende elektrische auto met ruim interieur.  Meer informatie

Bekijk de Hyundai IONIQ 5

3) Hyundai Kona Electric

De Hyundai Kona Electric een innovatieve, stijlvolle en duurzame SUV. De Kona Electric heeft een actieradius tot wel 514 kilometer. De Hyundai Kona zit vol met geavanceerde technologieën zoals panoramische beeldschermen, een Head-up display en Hyundai EV-routeplanning voor optimale veiligheid en rijcomfort! Het infotainment systeem beschikt over de nieuwste Hyundai ccNC (Connected Car Navigation Cockpit) dat connectiviteit van de Kona Electric naar een nog hoger niveau tilt. Door integratie van de nieuwste versie van Hyundai Smart Sense is level 2-autonoom rijden mogelijk. De Hyundai Kona Electric is de perfecte auto voor wie op zoek is naar een elektrische SUV met geavanceerde technologieën, een duurzaam interieur en een stijlvolle buitenkant. Meer informatie

Bekijk de Hyundai Kona Electric

4) Hyundai IONIQ 6

De Hyundai IONIQ 6 is een volledig elektrische auto met modern, maar vooral efficiënt design. Het ontwerp van de Hyundai IONIQ 6 maakt dat het een van de meest gestroomlijnde auto’s ter wereld is. Met een cW-waarde van 0,21% heeft de IONIQ 6 zo weinig luchtweerstand dat het de meest energie-efficiënte elektrische auto is binnen het D segment. De Hyundai IONIQ 6 heeft mede dankzij het aerodynamische design een ruime actieradius van 614 kilometer. De Hyundai IONIQ 6 maakt gebruik van 800V snellaadtechnologie. Hierdoor kan de IONIQ 6 ultrasnel laden. Zo krijg je na slechts 15 minuten laden een extra actieradius tot 351 kilometer. De Hyundai IONIQ 6 heeft een ruim en modern interieur dat gemaakt is van duurzame materialen zoals gerecyclede PET-flessen, visnetten en biologische componenten die zijn gehaald uit suikerriet. De IONIQ 6 beschikt over de laatste technologieën die veilig en comfortabel rijden mogelijk maken. Denk hierbij aan level 2 autonoom rijden en digitale buitenspiegels voor beter zicht. De Hyundai IONIQ 6 is perfect voor wie op zoek is naar een volledig elektrische auto met grote actieradius die snel kan laden. Meer informatie

Bekijk de Hyundai IONIQ 6

5) Mazda MX-30

De Mazda MX-30 is een voorbeeld van Japans ‘Kodo-design’ met freestyle deuren en een duurzaam interieur. De MX-30 heeft een subtiel, stoer en minimalistisch design van de buitenkant en een uniek en een interieur dat gemaakt is van duurzame materialen zoals kurk. De Mazda MX-30 is beschikbaar in twee versies, volledig elektrisch en als Plug-in hybrid. De volledig elektrische versie van de Mazda MX-30 heeft een actieradius van 200 kilometer. De Plug-in hybrid versie heeft een actieradius van 680 kilometer waarvan 85 kilometer volledig elektrisch is. De Mazda MX-30 is de perfecte auto voor wie op zoek is naar een duurzame, stijlvolle auto die uitstekend rijplezier biedt.  Meer informatie

Bekijk de Mazda MX-30

Opgesomd: wat is de beste auto voor jou?

Hierboven staan onze top 5 populairste volledig elektrische auto’s op een rijtje. Maar wat is de beste elektrische auto voor jou?

  • Ga je vooral voor de looks van de auto? Dan is de Hyundai IONIQ 5 perfect. Het futuristische ontwerp van de IONIQ 5 maakt dat het een opvallende en unieke auto is. Daarnaast heeft de IONIQ 5 een bereik tot wel 507 kilometer wat het ook een praktische elektrische auto maakt.

  • Ga je voor rijplezier? Overweeg dan de Mazda MX-30. Het weggedrag van de Mazda MX-30 wordt door vele als uitstekend ervaren. De auto heeft een goede wegligging, stuurt direct en geeft je veel vertrouwen als bestuurder.

  • Kies je voor innovatie en techniek? Dan is de Toyota bZ4X zeker iets voor jou! De Toyota bZ4X beschikt over de meest geavanceerde technologie om veiligheid en comfort naar het hoogste niveau te tillen. Met een bereik tot wel 500 kilometer met een volle accu is de Toyota bZ4X ook praktisch in gebruik.

  • Kies je voor gemak en efficiëntie? Dan is de Hyundai IONIQ 6 de auto voor jou! Door het geavanceerde aerodynamische ontwerp van de IONIQ 6 is het een van de meest gestroomlijnde auto’s ter wereld. Dit resulteert zich in een rijbereik tot wel 614 kilometer. En door de 800V laadtechnologie sta je nooit te lang bij een laadpaal.

  • Ga je voor een comfortabele en praktische gezinsauto? Dan is de Hyundai Kona Electric een uitstekende auto. De Hyundai Kona Electric is een efficiënte elektrische SUV met een ruim interieur. De auto is comfortabel en stil in gebruik en heeft een zeer bruikbare actieradius tot wel 514 kilometer.

Waarom Oostendorp Autogroep?

Bij Oostendorp Autogroep hebben wij altijd een grote actuele voorraad van nieuwe auto’s en occasions die vaak direct beschikbaar zijn. Dus naast deze top 5 populairste elektrische auto’s zijn er ook altijd andere auto’s op voorraad. Zo vind jij altijd gemakkelijk en snel de perfecte auto die goed bij jou past. Daarnaast bieden wij standaard 12 maanden BOVAG garantie op al onze auto’s, en zelfs tot 36 maanden garantie op auto’s uit onze PLUS-selectie. Naast de welbekende en bewezen betrouwbaarheid van al onze merken, doen wij er alles aan zodat jij met een gerust hart de weg op kunt.

Andere nieuwsberichten

Tanken in het buitenland: handige tips
12-04-2024

Tanken in het buitenland: handige tips

Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan krijg je te maken met andere namen van brandstoffen. Ook de kleuren van de tankzuil kunnen in het buitenland nogal verschillen van wat je gewend bent in Nederland. Hierdoor bestaat de kans dat je de verkeerde brandstof tankt zonder dat je het door hebt. In deze blog geven we je daarom graag tips en meer informatie over het tanken in het buitenland. Zo voorkom je het tanken van de verkeerde brandstof.

Lees verder
Autorijden in de bergen: 5 handige tips
12-04-2024

Autorijden in de bergen: 5 handige tips

Bergwegen en steile hellingen, in Nederland kom je ze niet zo vaak tegen. Op vakantie is het daarom altijd even wennen als je op een bergweg terecht komt. Want bergwegen en steile hellingen vragen vaak om een andere manier van rijden. We geven je daarom graag een paar tips om stinkende remmen, een oververhitte motor of een kapotte koppeling te voorkomen. Zo kan je zorgeloos de weg op, wat natuurlijk altijd fijn is. Vooral tijdens de vakantie.

Lees verder
Top 5 populairste occasions tot €10.000
29-03-2024

Top 5 populairste occasions tot €10.000

Het eerste waar veel mensen naar kijken wanneer ze een auto kopen is het budget. Logisch natuurlijk, want de aankoop van een auto is een belangrijke financiële beslissing. Wij helpen je daarom graag bij het vinden van de populairste en beste auto’s binnen verschillende prijsklassen. We beginnen met onze populairste occasions tussen de €5.000 en €10.000.

Lees verder
Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen
25-03-2024

Wisselen naar zomerbanden: dit zijn de voordelen

De zon krijgt langzaam weer de overhand. De temperaturen stijgen en de natuur komt tot leven. Traditioneel stappen veel automobilisten nu over op zomerbanden. Maar waarom is het zo belangrijk om nu je banden te wisselen? Er is namelijk geen wet die het gebruik van zomerbanden in ons land verplicht. Toch zijn er enkele goede redenen waarom je je banden beter kunt laten wisselen.

Lees verder
Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment
14-03-2024

Onze top 5 populairste elektrische auto’s van dit moment

De elektrische auto is wereldwijd erg populair. In 2023 zijn er wereldwijd ongeveer 10 miljoen volledig elektrische auto’s verkocht, waarvan ongeveer 110.000 in Nederland. Met de opkomst van de nieuwste accu-technologieën en veelbelovende ontwikkelingen rondom laadpalen is de verwachting dat elektrische auto’s alleen maar populairder zullen worden. Maar wat zijn onze populairste elektrische auto’s van dit moment? En wat is de beste elektrische auto voor jou?

Lees verder
Garantie bij Oostendorp Autogroep
13-03-2024

Garantie bij Oostendorp Autogroep

Als je een auto koopt bij Oostendorp Autogroep heb je standaard 12 maanden BOVAG-garantie. Auto’s uit onze plus selectie hebben zelfs 36 maanden garantie. Maar wat is BOVAG-garantie? En wat valt onder de BOVAG-garantie? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?
13-03-2024

Elektrisch rijden: wat kost dat eigenlijk?

Elektrisch rijden is een wereldwijde ontwikkeling die naar verwachting alleen maar groter zal worden. Wereldwijd neemt de productie, verkoop en populariteit van elektrische auto’s toe. Ook in Nederland zien we sinds 2017 een jaarlijkse toename van elektrische auto’s. In 2023 zijn er maar liefst 110.000 volledig elektrische auto's op kenteken gezet in Nederland. Maar waarom zijn elektrische auto’s zo populair? En wat kost elektrisch rijden? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Lees verder
Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?
01-03-2024

Een auto leasen of kopen: wat is beter voor jou?

De aankoop van een auto is voor de meeste mensen een belangrijke financiële beslissing. Naast de aankoop van een huis is de aankoop van een auto vaak de tweede grootste uitgave voor Nederlandse gezinnen. Natuurlijk bestaat er ook de optie om een auto te leasen. Maar is leasen beter dan kopen? In deze blog leggen we graag de verschillen en voordelen van beide opties uit.

Lees verder
Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?
01-03-2024

Hybride of plug-in hybride: welke is beter voor jou?

Een volledige Hybride, of een plug-in hybride? Zijn deze twee niet hetzelfde? Ze worden in ieder geval vaak door elkaar gehaald desondanks hun grote populariteit in Nederland. In 2023 was maar liefst 24,4% van alle verkochte voertuigen een hybride, en 12,7% een plug-in hybride. Maar wat is het verschil tussen deze twee? En welke past beter bij jou? Dat leggen we graag uit in deze blog.

Lees verder